Connect with us

Donar

FIBA Europe Cup tegenstanders Donar en Leiden versterken zich

Twee van de tegenstanders van Donar en ZZ Leiden in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup hebben zich versterkt met nieuwe spelers. Avtodor Saratov, tegenstander van Leiden, haalde een voormalig speler van Bayern Munchen en tegenstander van Donar Pallacanestro Varese haalde de MVP van België van vorig seizoen.

Donar Groningen

Pallacanestro Varese, op 9 en 30 januari 2019 tegenstander van Donar Groningen, heeft zich versterkt met Jean Salumu. De voormalig speler van Filou Oostende vertrok, nadat hij afgelopen jaar MVP van de Belgische competitie werd, naar het Turkse Sakarya BSB, potentiële tegenstander van Donar in de derde ronde van de Champions League kwalificatie en tegenstander van ZZ Leiden in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup. 

Na de interlandbreak keerde Salumu niet terug naar zijn Turkse werkgever, omdat financiële stabiliteit daar ver te zoeken was. Nadat hij eerst kon meetrainen bij zijn voormalige werkgever Oostende, tekende hij een contract in Italië bij Varese. De deal is voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen.

In de FIBA Europe Cup speelde de 1.93m lange Salumu 5 wedstrijden, waarin hij gemiddeld 27 minuten speelde, 15.5 punten maakte (40.9% 3PT), 4.2 rebounds pakte en 1.6 assists gaf.

Highlights van Salumu tegen Zorg en Zekerheid Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden

Het Russische Avtodor Saratov, nu tegenstander in groep L van ZZ Leiden en in de eerste ronde tegenstander van New Heroes Den Bosch, heeft opnieuw een nieuwe speler aangetrokken. Naast dat er in Dusan Alimpijevic een nieuwe coach gehaald werd, hebben ze ook de 31-jarige Forward Boris Savovic gehaald. De 2,06 meter lange en 105 kilo wegende basketballer komt uit Bosnië Herzegovina.

Savovic speelde voorheen bij onder andere Galatasaray (’11-’12), Bayern München(’13-’14) en tegenstander van Donar in de halve finale en winnaar van de Fiba Europe cup afgelopen jaar, Umana Reyer Venezia (’15- ’16).

Afgelopen en in het begin van dit seizoen speelde Savovic bij het Poolse Stelmet Zielona Gora. Bij deze club speelde hij dit seizoen 9 wedstrijden en maakte gemiddeld 23 minuten. Hierin maakte hij gemiddeld 14.2 punten, 5.3 rebounds, 1.7 assists, 1.9 turnovers en 2.2 fouten per wedstrijd. Hij schoot zijn driepunters tegen 50 procent en zijn field goals tegen 64,2 procent.

Vorig jaar speelde hij 29 wedstrijden waaronder 5 in de Basketball Champions League, waarin hij gemiddeld 24,7 minuten speelde. Hierin maakte hij 13.1 punten, 6.2 rebounds, 1.7 assist, 1.6 turnovers en 2 fouten per wedstrijd. Hierin schoot hij zijn driepunters tegen 35 procent en zijn field goals tegen 50 procent..

Highlights van Savovic van het afgelopen seizoenClick to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: