Connect with us

Wereldkampioenschap

FIBA World Cup update 2: titelfavorieten VS en Griekenland doen hun werk

Zaterdag 31 augustus is het wereldkampioenschap basketbal begonnen. Basketbalnieuws.com zal met enige regelmaat updates verzorgen van de ontwikkelingen in China. De nadruk zal liggen op prestaties van de grote landen en bekende spelers met een achtergrond in Nederland of België.

Alle video’s met samenvattingen komen van de YouTube pagina van de FIBA.

Groep E

In groep E heeft Turkije afgetrapt met een overwinning tegen Japan. Na het eerste kwart, dat eindigde in 28-12, was het verzet al gebroken en uiteindelijk wisten de Turken met 86-67 te winnen. Ersan Ilyasova wist met 19 punten en 10 rebounds voor een double double te tekenen.

Later op de dag speelde de Verenigde Staten hun eerste wedstrijd van dit WK tegen Tsjechië. Ondanks dat coach Popovich niet kan beschikken over de grootste NBA sterren, wist team USA met 67-88 te winnen. Topscorer van de wedstrijd werd Donovan Mitchell, noraal uitkomend voor Utah Jazz, met 16 punten.

De stand in groep E na de eerste speelronde

Groep F

In een duel met een hoge score heeft Nieuw-Zeeland het af moeten leggen tegen Brazilië, het werd 94-102. Het duel ging lang gelijk op maar Brazilië wist toch afstand te nemen van de Kiwi’s. Topscorer was de Braziliaan Leandrinho Barbosa met 22 punten terwijl zijn landgenoot Cristiano Felicio (spelend bij de Chicago Bulls) 13 rebouds pakte, waarvan 8 aanvallend.

In het tweede duel in deze groep kwam de KIA MVP van het afgelopen NBA seizoen in actie. Giannis Antetokounmpo nam het met zijn Griekenland op tegen Montenegro, waar Nikola Vucevic van Orlando Magic de meest bekende naam is. Ondanks dat Giannis maar 16 minuten speelde maakte hij 10 punten en pakte 8 rebounds, wat genoeg was voor een makkelijke 85-60 zege van Griekenland.

De stand in groep F na de eerste speelronde

Groep G

De wedstrijden in groep G kenden meer spanning. De Dominicaanse Republiek won met 80-76 van Jordanië, na een laatste 5 minuten stuivertje wisselen. De opmerkelijkste prestaties inviduele prestaties kwamen wel uit het Jordaanse team, waar 2 spelers met kop en schouders boven de rest uitstaken. Dar Tucker scoorde 24 punten terwijl Ahmad al Dwairi liefst 34 punten scoorde en 10 rebounds maakte.

Duitsland verloor hun openingsduel na een rampzalige 1e kwart waarin ze slechts 4 punten maakten, tegenover 16 van Frankrijk. Desalniettemin kwam Duitsland nog aardig terug tot op 4 punten, maar kleiner werd het verschil niet. De eindstand werd 78-74. De score werd grotendeels bepaald door 4 spelers die boven de 20 punten uitkwamen. Evan Fournier (26 ptn, Orlando) en Amath M’Baye (21 ptn) namens de Fransen en Johannes Voigtmann (25 ptn) en Dennis Schröder (23 ptn, OKC) namens Duitsland.

De stand in groep G na de eerste speelronde

Groep H

3 ploegen in groep H wisten veel te scoren. Canada en Australië wisten samen de 200 punten te scoren, alleen maakte Australië er iets meer dan Canada; het werd 92-108 voor de Aussies. Bij Australië, dat 5 NBA spelers in de selectie heeft, werd Matthew Dellavedova topscorer met 24 punten. Bij Canada maakte de MVP van de DBL play-offs ook nog zijn opwachting; Kaza Kajami-Keane speelde een dikke minuut (1 pf, 1 to).

Ook Litouwen wist veel te scoren, Senegal bleef wat achter, wat leidde tot een 101-47 uitslag. De Litouwers stonden geen moment achter en lieten zien meerdere scorende spelers te hebben, getuige de 7 spelers in de dubbele cijfers. Mantas Kalnietes en NBA spelers Jonas Valanciunas en Damantis Sabonis waren topscorer met 13 punten.

De stand in groep H na de eerste speelronde

Programma komende dagen

Programma maandag 2/9
Programma dinsdag 3/9

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wereldkampioenschap

%d bloggers liken dit: