Connect with us

Wereldkampioenschap

FIBA World Cup update 3: Polen na overtime langs gastland China, Servië en Italië tonen macht

Zaterdag 31 augustus is het wereldkampioenschap basketbal begonnen. Basketbalnieuws.com zal met enige regelmaat updates verzorgen van de ontwikkelingen in China. De nadruk zal liggen op prestaties van de grote landen en bekende spelers met een achtergrond in Nederland of België.

Groep A

In groep A wist Venezuela te winnen van Ivoorkust met 87-71 te winnen. Na het eerste kwart was al een gat van 9 punten geslagen door de Zuid-Amerikanen die bij rust groeide tot 17 met een stand van 49-32. De voorsprong groeide na rust nog naar 23 en de winst kwam niet meer in gevaar.

Het gastland China moest het opnemen tegen Polen. De Chinezen begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na het eerste kwart met 25-15 voor. In het tweede kwart nam Polen het initiatief over en gingen de Polen de kleedkamer in met een 35-39 voorsprong. Halverwege het derde kwart nam China kort een voorsprong maar wist deze niet vol te houden en na drie kwarten stond er 54-57 op het scorebord in het voordeel van Polen. Na 40 minuten stond er een gelijkspel van 72-72 op het scorebord en moest er verlengd worden. Na 45 minuten wist Polen toch het gastland te verslaan met 76-79.

In de groep is Polen al zeker van de volgende ronde en is Ivoorkust al uitgeschakeld. China en Venezuela strijden woensdagmiddag om de tweede plek in de groep.

De laatste wedstrijden in de groep zijn woensdag 4 september:

Ivoorkust – Polen (10:00 uur)

Venezuela – China (14:00 uur)

Groep B

In groep B wist Argentinië te winnen van Nigeria. Argentinië wist in het eerste kwart een voorsprong van 11 punten te creëren maar gaven deze weer weg, waardoor het bij rust 43-43 gelijk stond. Na rust wisten de Argentijnen toch weer een voordeel te behalen en wonnen ze met 81-94.

De andere wedstrijd in groep B ging tussen Zuid-Korea en Rusland en werd met 73-87 gewonnen door de Russen. Na 48 seconden wisten de Russen voor het eerst te scoren en gaven de voorsprong niet meer weg. Bij stonden ze 37-40 maar wisten deze de tweede helft uit te breiden naar 14 punten verschil.

Argentinië en Rusland gaan uit groep B naar de volgende ronde en Nigeria en Zuid-Korea zijn afgevallen voor de prijzen.

De laatste wedstrijden in de groep zijn woensdag 4 september:

Korea – Nigeria (10:30 uur)

Rusland – Argentinië (14:30 uur)

Groep C

In groep C wist Tunesië vrij eenvoudig af te rekenen met Iran. In het eerste kwart namen de Tunesiërs meteen een voorsprong van 10 punten. Vlak voor het einde van het derde kwart was deze voorsprong gegroeid naar 17 punten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 79-67.

De andere wedstrijd in de groep was een clash tussen twee Spaanstalige landen Puerto Rico en Spanje. In het begin nam Puerto Rico het initiatief en had Spanje het lastig. Halverwege het tweede kwart begon het voor Spanje pas te lopen. Na een 35-36 ruststand in het voordeel van de Spanjaarden wisten ze het in de tweede helft uit te bouwen naar 63-73. Huidig NBA-kampioen Marc Gasol had een groot aandeel in de overwinning met 19 punten en 7 rebounds. Ook Utah Jazz-guard Ricky Rubio was belangrijk met 17 punten en 8 rebounds.

In groep C is Spanje alvast gekwalificeerd voor de volgende ronde en is Iran uitgeschakeld voor de prijzen. Puerto Rico en Tunesië zullen woensdag strijden om een plek in de volgende ronde.

De laatste wedstrijden in de groep zijn woensdag 4 september:

Puerto Rico – Tunesië (10:30 uur)

Spanje – Iran (14:30 uur)

Groep D

In groep D nam Italië het op tegen Angola en won ruim met 92-61. De Italianen kenden een moeizame start maar hadden na het eerste kwart al een voorsprong van 14 punten. De voorsprong nam toe en kende een hoogtepunt in het derde kwart toen ze een voorsprong van 33 punten hadden. Marco Belinelli van de San Antonio Spurs speelde een hoofdrol met 17 punten en 5 rebounds.

De tweede wedstrijd in groep D werd ook eentje met een groot verschil. Servië vernederde Filipijnen met 126-67 ondanks een moeizame start. Bogdan Bogdanovic van Sacramento Kings speelde een grote rol met 17 punten, 3 rebounds en 5 assists. Nikola Jokic van de Denver Nuggets voegde daar nog eens 11 punten, 7 rebounds en 7 assists aan toe.

Servië en Italië zijn al geplaatst voor de volgende ronde en de Filipijnen en Angola spelen niet meer mee voor eremetaal.

De laatste wedstrijden in groep D worden woensdag 4 september gespeeld:

Angola -Filipijnen (9:30 uur)

Italië – Servië (13:30 uur)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wereldkampioenschap

%d bloggers liken dit: