Connect with us

Wereldkampioenschap

FIBA World Cup update 4: Team USA door oog van de naald na miraculeuze overtime

Zaterdag 31 augustus is het wereldkampioenschap basketbal begonnen. Basketbalnieuws.com zal met enige regelmaat updates verzorgen van de ontwikkelingen in China. De nadruk zal liggen op prestaties van de grote landen en bekende spelers met een achtergrond in Nederland of België.

Alle video’s met samenvattingen komen van de YouTube pagina van de FIBA.

Groep E

In groep E speelde Japan tegen Tsjechië. Beide landen verloren hun eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten en Turkije. Na het eerste kwart was de stand in evenwicht, 18-18, maar na de eerste score van Tsjechië hebben ze de voorsprong niet meer weggegeven. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 76-89 in het voordeel van de Tsjechen.

Later op de dag speelde de Verenigde Staten hun tweede wedstrijd van dit WK tegen Turkije, dat de eerste wedstrijd van Japan wist te winnen. De VS ontsnapte aan het einde van het vierde kwart al aan een deceptie doordat ze met 2 punten achterstand drie vrije worpen krijgen en Boston Celtic-guard Tatum er twee van maakt, waardoor ze gaan verlengen. In overtime missen de Turken daarnaast nog eens vier vrije worpen op rij om de wedstrijd op slot te gooien en raakt Middleton er wel twee bij een achterstand van 1 punt in de laatste twee seconden, waardoor de Amerikanen alsnog met 93-92.

Door de krappe overwinning van de Verenigde Staten op Turkije is het team van coach Greg Popovich geplaatst. Turkije en Tsjechië zullen uitmaken wie verder gaat in het toernooi.

Groep F

In de ochtendwedstrijd in groep F speelden Montenegro en Nieuw-Zeeland tegen elkaar. Nieuw-Zeeland was ruim 35 minuten lang aan de leiding en won de wedstrijd ook met 83-93. Bij Montenegro speelde Orlando Magic Center Nikola Vucevic 27 minuten en kon met 15 punten en 9 rebounds de nederlaag niet voorkomen.

De andere wedstrijd in deze groep werd gespeeld tussen Brazilië en Griekenland. In een zinderende wedstrijd moesten de Grieken met Giannis Antetounkmpo het onderspit delven met 79-78. In de laatste minuut werd de MVP van de NBA de bank gewezen met vijf fouten. Hij maakte met 4 seconden te gaan en 2 punten achterstand een fout waardoor de Brazilianen twee keer mochten aanleggen achter de vrije worplijn. De eerste werd gemist en de tweede werd geraakt waardoor de Grieken nog een kleine mogelijkheid hadden om het gelijk te maken. Door een fout op Papapetrou achter de middellijn op een schotpoging mocht hij drie vrije worpen nemen, waarvan de eerste twee door de ring gingen, maar de derde worp op de ring stuiterde en door een Braziliaan werd gepakt.

Brazilië is al geplaatst voor de volgende ronde en Griekenland en Nieuw-Zeeland zullen donderdag strijden voor een plek in de volgende ronde.

Groep G

De eerste wedstrijd van deze ronde in groep G kende veel spanning. De maximale voorsprong in de wedstrijd tussen Duitsland en het Dominicaanse Republiek was slechts negen. Duitsland stond meer dan de helft van de wedstrijd voor, maar kende een matig vierde kwart waardoor ze verloren met 68-70. Door de nederlaag zijn de Duitsers uitgeschakeld voor de prijzen, het Dominicaanse Republiek is als door naar de volgende ronde.

Frankrijk nam het op tegen Jordanië in hun tweede wedstrijd van het WK. Rudy Gobert nam het Franse team op sleeptouw met 16 punten en 13 rebounds en hielp daarmee een 64-103 overwinning binnen te slepen.

Frankrijk en Domincaanse Republiek zijn geplaatst voor de tweede ronde, terwijl Duitsland en Jordanië zijn uitgeschakeld.

Groep H

In groep H namen Australië en Senegal het tegen elkaar op. Australië wist in de voorbereiding de Verenigde Staten nog te verslaan en ze wisten nu ook Senegal te verslaan met 81-68. Joe Ingles, normaal spelend voor Utah Jazz, ha bijna een triple double met 17 punten, 10 rebounds en 9 assists. Patty Mills, van San Antonio Spurs, had 22 punten.

Litouwen ging de strijd aan met Canada van DBL MVP Kaza Kajami-Keane, die niet speelde. Onder leiding van Jonas Valanciunas (Memphis Grizzlies) met 13 punten en 8 rebounds en Domantas Sabonis (Indiana Pacers) met 10 punten en 8 rebounds won Litouwen met 92-69

Litouwen en Australië zijn geplaatst voor de volgende ronde en Canada en Senegal strijden niet meer mee voor de prijzen.

Programma komende dagen

Het programma van 4 september
Het programma van 5 september

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wereldkampioenschap

%d bloggers liken dit: