Connect with us

Wereldkampioenschap

FIBA World Cup update 5: Eerste ronde voltooid

Zaterdag 31 augustus is het wereldkampioenschap basketbal begonnen. Basketbalnieuws.com zal met enige regelmaat updates verzorgen van de ontwikkelingen in China. De nadruk zal liggen op prestaties van de grote landen en bekende spelers met een achtergrond in Nederland of België.

Alle video’s met samenvattingen komen van de YouTube pagina van de FIBA.

Groep A

Ivoorkust – Polen eindigde woensdag in 63-80. Deon Thompson had 18 punten en 6 rebounds voor de Afrikanen. Bij Polen vielen Adam Waczynski met 16 punten en 6 assists en Damian Kulig met 14 punten en 7 rebounds op.

Het beslissende duel Venezuela – China werd met 72-59 verloren door het gastland. Heissler Guillent was belangrijk voor Venezuela met 15 punten, 3 rebounds en 8 assists.

Groep B

Zuid-Korea werd door Nigeria met 66-108 verslagen. Guna RA had voor Zuid-Korea een doubledouble met 18 punten en 11 rebounds. Ike Diogu had 16 punten en 5 rebounds voor Nigeria.

Rusland – Argentinië eindigde in 61-69. Andrey Zubkov scoorde 18 punten en pakte 7 rebounds voor Rusland. Facundo Campazzo had 21 punten, 6 rebounds en 7 assists voor de Zuid-Amerikanen.

Groep C

Puerto Rico – Tunesië eindigde in 67-64. Renaldo Balkman viel op met 14 punten en 9 rebounds aan de zijde van Puerto Rico.

Spanje won met 73-65 van Iran. Toronto Raptors center Marc Gasol maakte 16 punten en pakte 6 rebounds voor de Spanjaarden.

Groep D

Angola – Filipijnen werd 84-81 na eenmaal verlengen. Na 40 minuten stond er 73-73 op het scorebord. Andray Blatche scoorde 23 punten en pakte 12 rebounds voor de Filipijnen. Valdélicio Joaquim scoorde 20 punten voor Angola.

De Europese strijd tussen Italië – Servië werd afgefloten bij een stand van 77-92. Danillo Gallinari tekende voor 26 punten en 8 rebounds. Bogdan Bogdanovic scoorde 31 punten voor de Serviërs.

Groep E

Turkije – Tsjechië eindigde in 76-91. Na de verrassende overtime tegen de Verenigde Staten kwamen de Turken er tegen Tsjechen niet meer aan te pas en werden ze uitgeschakeld.

De Verenigde Staten won oppermachtig van Japan met 98-45. Jaylen Brown scoorde 20 punten en had 7 rebounds voor de VS.

Groep F

Brazilië won ook de laatste wedstrijd in de groep tegen Montenegro met 84-73. Cristiano Felicio had 14 punten en 8 rebounds. Derek Needham, spelend bij Mornar Bar (mogelijk tegenstander Donar Groningen in Champions League), had 16 punten en 10 assists.

Griekenland – Nieuw-Zeeland eindigde in 103-97. Giannis Antetokounmpo had 24 punten, 10 rebounds en 6 assists.

Groep G

Duitsland wist de laatste wedstrijd in de groep wel te winnen van Jordanië met 96-62. Maximilian Kleber scoorde 21 punten voor de Duitsers, Dennis Schröder had 10 punten en 11 assists.

Dominicaanse – Republiek Frankrijk werd 56-90. Rudy Gobert had 13 punten en 8 rebounds.

Groep H

Het Canada van Kaza Kajami-Keane wist Senegal met 82-60 te verslaan. Keane speelde zelf 2 minuten en scoorde daarin 1 driepunter.

Litouwen-Australië eindigde in 82-87. Aron Baynes had 21 punten en 13 rebounds. Topscorer aan de kant van Litouwen was Marius Grigonis met 19 punten.

Volgende ronde

De groepen bestaan uit de nummers 1 en 2 van de groepen uit de eerste ronde. De groepen A en B, C en D, E en F en G en H zijn bij elkaar ingedeeld. De resultaten van de eerste ronde worden meegenomen naar de tweede ronde, waardoor de nummers 1 en 2 uit dezelfde groep van de vorige ronde elkaar niet nog een keer treffen.

Plek 17-32

In verband met de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo zijn ook de landen die als derde en vierde zijn geëindigd in de eerste groepsfase ingedeeld in groepen. Net als bij de landen die door zijn, zijn de groepen A en B, C en D, E en F en G en H bij elkaar ingedeeld. De resultaten van de eerste ronde worden meegenomen naar de tweede ronde, waardoor de nummers 3 en 4 uit dezelfde groep van de vorige ronde elkaar niet nog een keer treffen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wereldkampioenschap

%d bloggers liken dit: