Connect with us

Wereldkampioenschap

FIBA World Cup update 8: nog 4 landen in de race; weer geen 3 op een rij voor de VS

Zaterdag 31 augustus is het wereldkampioenschap basketbal begonnen. Basketbalnieuws.com zal met enige regelmaat updates verzorgen van de ontwikkelingen in China.

Argentinië – Servië (97-87)

De eerste kwartfinale was een spannend duel tussen Argentinië en Servië. Argentinië leidde gedurende lange tijd maar in het begin van het laatste kwart leek Servië terug te komen en kwam zelfs kort voor. Aan de hand van veteraan Luis Scola (20 p, 5 r) en Facu Campazzo (18 p, 6 r, 12 a) wisten de Argentijnen ook hun 6e wedstrijd te winnen van Servië, waar de NBA sterren Bogdanivic (21 p) en Jokic (16 p, 10 r) toch een puike prestatie leverden. Voor Servië resten nu wedstrijden voor de 5e plaats, Argentinië zien we terug in de strijd om het eremetaal.

Spanje – Polen (90 – 78)

Dat Polen zover zou komen zullen weinigen hebben gedacht toen de Orange Lions recent in een oefenwedstrijd goed partij konden geven aan de Polen. Toch wonnen de Polen hun eerste vier wedstrijden dit WK en treffen ze in de kwartfinale Spanje, de nummer 2 op de FIBA World Ranking. De Spanjaarden wisten de topscorer van de Polen dit WK, Mateusz Ponitka de eerste helft op 2 punten te houden maar dankzij 17 punten van Waczynski en Slaughter samen bleef Polen Spanje in het vizier houden bij rust (46-41). Na rust wist Spanje echter snel uit te lopen en een 90 – 78 winst veilig te stellen. Ricky Rubio was wederom (figuurlijk) de grote man bij de Spanjaarden met 19 punten en 9 assists.

Verenigde Staten – Frankrijk (79 – 89)

De Verenigde Staten betraden dit WK als winnaar van de laatste 2 edities en proberen als eerste land drie keer op rij het WK te winnen. De Fransen werkten echter niet mee aan dit Amerikaanse voornemen en wisten de Amerikanen te verslaan met 79 – 89. De score ging met regelmaat heen en weer maar de Fransen stonden aan het eind aan de goede kant van de score. Bij de ervaren Fransen maakten Fournier (22) en Gobert (21) de meeste punten, terwijl bij de jonge Amerikaanse ploeg van coach Popovich 29 punten gemaakt werden door Donovan Mitchell.

Australië – Tsjechië (82 – 70)

Ook de Tsjechische aanwezigheid in de kwartfinale mag verrassend worden genoemd, daar de nummer 24 van de wereldranglijst onder andere de nummer 8 (Griekenland) en 12 (Brazilië) achter zich wist te houden. De eerste 25 minuten van deze kwartfinale tegen Australië gingen gelijk op, maar daarna wisten de Australiërs uit te lopen naar 14 punten en deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, tot een eindstand van 82-70. Bij beide teams wist maar een speler in de dubbee cijfers te komen. Bij Australië scoorde Patty Mills 19 punten, bij de Tsjechen scoorde Patrik Auda 15 punten.

Halve Finales

De halve finales worden vrijdag 13 september gespeeld en zijn:

Spanje – Australië (10:00)

Argentinië – Frankrijk (14:00)

bron: twitter.com/fibaWC

Op donderdag 12 september zijn de wedstrijden om de plekken 5 tot en met 8:

Servië – Verenigde Staten (13:00)

Polen – Tsjechië (15:00)

Olympische tickets

Na Japan (gastland), Australië (Oceanië), Nigeria (Afrika), Iran (Azië), Verenigde Staten en Argentinië (Amerikas) hebben door de resultaten in de kwartfinales ook Spanje en Frankrijk zich geplaatst voor de Olympische Spelen als beste Europese landen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wereldkampioenschap

%d bloggers liken dit: