Connect with us

Basketball Champions League

Filou Oostende Center rest van het seizoen uitgeschakeld

Foto: FIBA.Basketball

De Kroatische center Marin Maric van Filou Oostende zal een operatie aan de elleboog moeten ondergaan.

Eind vorige week had Marin Maric zich op training geblesseerd aan de rechterelleboog. Een MRI-scan heeft aangetoond dat er zowel een ligament als een pees gescheurd is. Hierdoor werd het gewricht onstabiel. Een operatie is nodig om beide scheurtjes te herstellen. Daarna wacht Maric een lange revalidatie.
In de FIBA Europe Cup wedstrijd tegen Donar Groningen kwam hij hierdoor al niet in actie. Nu heeft het onderzoek uitgewezen dat hij de rest van het seizoen ook niet meer beschikbaar zal zijn voor Filou Oostende.

De 25-jarige center kreeg in de Basketball Champions League (BCL) en Euromillions Basketball League (EBL) gemiddeld 14 minuten speeltijd. In beide competities speelde hij 14 wedstrijden (8&9 basisplaatsen) en in deze speeltijd haalde hij gemiddeld 7.0 (BCL) & 7.3 (EBL) punten (56%) en 3.3 en 4.1 rebounds.De komende dagen zal duidelijk worden of er een vervanger zal worden gehaald. Wel is duidelijk dat TJ Williams zeer waarschijnlijk weer fit is voor de bekerfinale van aanstaande zondag.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Marin Maric naar Crelan Okapi Aalstar | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: