Connect with us

Euromillions Basketball League

Filou Oostende haalt talent terug van Okapi Aalstar

Nadat eerder al bekend werd dat onder andere Noe Botuli en Chase Fieler gaan vertrekken bij Filou Oostende, is nu ook de eerste versterking binnengehaald.

De 21-jarige Simon Buysse zal namelijk terugkeren naar de ploeg uit de kustplaats, waar hij in het seizoen 2017-2018 ook al voor uit kwam. Ditmaal zal hij een contract tekenen voor drie seizoenen.

Nog voor zijn eerste avontuur in Oostende speelde hij 2 seizoenen bij Belfius Mons-Hainaut. Aan knack.be laat de sportief directeur van Filou Oostende weten dat het nooit de bedoeling was om Buysse te laten vertrekken vorig seizoen. Omdat het niet zeker was of Jean Salumu zou blijven of een buitenlands avontuur aanging, was het ook niet zeker of er plaats zou zijn voor Buysse. Hierom koos de Belg uiteindelijk voor zekerheid, en vertrok hij naar Aalst.

Afgelopen jaar speelde hij gemiddeld 15 minuten in 37 wedstrijden en mocht hij 1 keer starten. Hierin kwam hij gemiddeld tot 4.1 punten, 1.3 rebounds en 1.6 assists. Daarnaast kwam hij tussen 2013 en 2017 uit voor de Belgische jeugdteams.

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Euromillions Basketball League

    %d bloggers liken dit: