Connect with us

Euromillions Basketball League

Filou Oostende haalt toptalent van Real Madrid

Filou Oostende heeft een van de grootste talenten naar Oostende weten te halen. Amar Sylla zal volgend seizoen spelen voor de regerend Belgisch Kampioen. ESPN verwacht dat Sylla rond de 23e plek gekozen zal worden in de NBA Draft van volgend jaar. Sylla tekent een drie-jarig contract met NBA opt-out clauses.

De 17-jarige Sylla uit Senegal, speelde sinds 2016 voor Real Madrid. Als 14-jarige werd hij door dit EuroLeague team gevonden en kreeg hij de kans om zich in Spanje te ontwikkelen.

Sindsdien is hij doorgegroeid tot een van de beste internationale talenten. Net als Nederlander Tristan Enaruna kreeg hij afgelopen februari de kans om zich te laten zien aan NBA scouts tijdens het Basketball Without Borders kamp rondom het NBA All-Star Weekend.

De 2.05m lange Sylla zal een belangrijk onderdeel worden van het team van Dario Gjergja, zo geeft de coach van Oostende aan. “Hij zal starten in de basis, waardoor hij stappen kan maken en hopelijk kan hij uitgroeien tot een NBA-speler. Al deze jonge talenten in onze selectie zal meer mensen naar onze hal brengen. Niet alleen fans, maar ook NBA-scouts.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: