Connect with us

Basketball Champions League

Final Four Champions League in Antwerpen

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

De Final Four, de halve finales en de (troost)finales, van de Basketball Champions League gaan dit jaar in Antwerpen gespeeld worden. In het weekend van 3 tot 5 mei zullen deze wedstrijden worden afgewerkt in het 18.500 plaatsen tellende sportpaleis in Antwerpen.

Logo Final Four 2019

De vier teams die zich geplaatst heben voor deze Final Four zijn naast Telenet Giants Antwerpen, Brose Bamberg (Duitsland), Iberostar Tenerife (Spanje) en Segafredo Virtus Bologna (Italië). De loting van de halve finales vindt 10 april plaats.

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Telenet Giants Antwerpen
Telenet Giants Antwerpen moest het avontuur in de Champions League beginnen in de eerste kwalificatieronde. Door een gelukje hoefden ze maar twee rondes te spelen in plaats van drie en door deze rondes allebei te winnen plaatsten ze zich voor Poule C.

In deze poule C eindigden ze als vierde achter onder andere de winnaar van vorig jaar AEK Athene en Brose Bamberg, dit jaar mede halve-finalist.

Daarna mochten ze het opnemen tegen het Spaanse UCAM Murcia van Charlon Kloof. over 2 wedstrijden wonnen de Belgen deze confrontatie met een verschil van 7 punten. In de kwartfinale namen ze het op tegen het Russische Nizhny Novgorod. Deze confrontatie werd gewonnen met 20 punten verschil.

In de Belgische competitie staat Antwerpen gedeeld eerste met Filou Oostende, maar met een wedstrijd minder gespeeld. De Giants hebben daarnaast de Belgische beker binnen weten te slepen.

Brose Bamberg

Het Duitse Brose Bamberg eindigde als derde in poule C en nam het daardoor in de achtste finale op tegen het Turkse Banvit. De 2 wedstrijden werden beide gewonnen met een verschil van in totaal 5 punten. In de kwartfinale troffen ze het Griekse AEK Athene waar ze met 2 punten over 2 wedstrijden van wisten te winnen.

Bamberg staat gedeeld vierde met Alba Berlin, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Ook hebben ze de Duitse beker gewonnen, tevens tegen Alba Berlin.

Iberostar Tenerife

Tenerife eindigde in poule B op de eerste plek met 12 winstpartijen. In de achtste finale namen ze het op tegen Promitheas Patras. In 2 wedstrijden werd er met een verschil van 10 punten gewonnen. In de kwartfinale stonden ze tegenover Hapoel Bank Yahav Jerusalem en wonnen ze met 15 punten over 2 wedstrijden.

In de Spaanse competitie staat de winnaar van de eerste editie van de Basketball Champions League tiende met 13 gewonnen wedstrijden.

Segafredo Virtus Bologna

Bologna eindigde in poule D op de eerste plek met 10 gewonnen wedstrijden. In de achtste finale wonnen ze met 23 punten verschil over 2 wedstrijden van het Franse Le Mans. In de kwartfinale hadden ze weer een Franse tegenstander, namelijk Nanterre ’92. Deze confrontatie wonnen ze met 7 punten verschil.

In de Italiaanse competitie staan ze op een gedeelde negende plek met 3 andere clubs met 12 winstpartijen.

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

In het persbericht van de Champions League zegt Roger Roels, voorzitter van Antwerp Giants het volgende: “Het is een eer om de Basketball Champions League Final Four te mogen organiseren. Door het winnen van de Belgische beker en in de top van Europa mee te draaien beleven we nu het beste seizoen uit de clubgeschiedenis. Samen met het sportpaleis en de stad Antwerpen zullen we een uniek evenement gaan neerzetten voor fans en spelers en zullen we op deze manier proberen basketball in ons land nog meer op de kaart te zetten.”

Vice-burgemeester van Antwerpen, Ludo Van Campenhout, voegt daar aan toe dat het een eer is om gekozen te worden voor de organisatie van de Final Four 2019. “We hebben al een aantal gedenkwaardige avondjes basketbal gezien dit seizoen en zijn daarom erg blij dat de Final Four ook in Antwerpen gespeeld zal gaan worden. Het is een eer om de Basketball Champions League te mogen ontvangen en we zullen er alles aan doen om er een basketbalfeestje van te maken voor alle basketbal-fans.

Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League, geeft aan dat ze blij zijn dat ze de Final Four kunnen laten organiseren door de verrassing van het seizoen. “We zijn zeer enthousiast dat Antwerpen de Final Four gaat organiseren. Het enthousiasme van de club en de supporters waren duidelijk te merken. We zijn erg blij dat we de organisatie van deze Final Four kunnen uitbesteden aan zo’n indrukwekkende accomodatie, de thuisbasis van de Cinderella Story van dit seizoen. De club die moest beginnen in de kwalificatierondes kan nu een van de grootste basketbal evenementen organiseren in een van de meest indrukwekkende accomodaties van Europa.

Op vrijdag 3 Mei zullen de halve finales gespeeld worden, waarna de wedstrijd om de derde plaats en de finale op zondag 5 mei gespeeld zullen worden. Volgende week, woensdag 10 april, zal in Antwerpen de loting plaatsvinden.


Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: