Connect with us

EuroLeague

Grieks team verlaat halve finale beker tijdens de rust

Opmerkelijk nieuws uit Griekenland. In de halve finale van de beker namen rivalen Olympiacos en Panathinaikos het tegen elkaar op. Tijdens de rust besloot het management Olympiacos echter dat het genoeg was geweest en verliet het team de arena.

Panathinaikos had een 40-25 voorsprong opgebouwd in de eerste twee kwarten. Volgens het management van Olympiacos hadden de scheidsrechters hier echter een groot aandeel in en als statement hierop besloten zijn dat het genoeg was geweest. Tijdens de rust mochten de spelers direct douchen en verlieten ze de zaal.

De beslissing om de zaal te verlaten zal grote gevolgen hebben voor de Griekse club. Allereerst zal deze wedstrijd reglementair worden verloren met 20-0 en zal daarom Panathinaikos aanstaande zondag aantreden in de bekerfinale tegen PAOK. Daarnaast kan het team ook nog maximaal 6 punten aftrek krijgen in de nationale competitie. In deze competitie staat Olympiacos op dit moment op de eerste plaats met één punt voorsprong op Panathinaikos.

Olympiacos directeur Christos Stavropoulos reageerde op live televisie: “Wij walgen hiervan. Wij kunnen niet deelnemen aan deze farce. We kunnen dit niet aan, de bond moet hier iets tegen doen.”

Ook Panathinaikos eigenaar Dimitris Giannakopoulos reageerde: “Het lijkt erop dat dit gepland was. Blijkbaar kunnen ze hun spelers niet betalen en schuiven ze het af op de scheidsrechters. Dit is onacceptabel. Je verliest of win op het veld.”

Rick Pitino, coach van Panathinaikos, heeft zoiets als dit nog nooit meegemaakt. “Ik ben zeer teleurgesteld. Ik wil zoiets als dit niet meemaken. Wij gingen naar Olympiacos (in de EuroLeague, red.) en kregen een pak slaag. We zijn erg teleurgesteld dat de wedstrijd nu niet eindigde. Ik heb veel respect voor de spelers en coach van Olympiacos. Ik ben teleurgesteld als 43-jarige coach, ik hou niet van het signaal dat dit afgeeft.”

Nadat Olympiacos daadwerkelijk weg was en Panathinaikos de wedstrijd reglementair gewonnen had deed Panathinaikos eigenaar Giannakopoulos er nog een schepje bovenop.
Hij liep naar de lege bank van de bezoekers en legde er een stuk rood vrouwenondergoed op. Een symbolische en provocerende actie.

Panathinaikos eigenaar Dimitris Giannakopoulos versiert de bank van Olympiacos

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in EuroLeague

    %d bloggers liken dit: