Connect with us

Basketball Academie Limburg

Halve finales NBB Beker: Rematch finale 2018

Donar Groningen maakt vandaag bekend dat er geloot is voor de halve finales van het NBB Bekertoernooi. Er moet nog één halve finalist bekend worden. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid Landstede Basketbal, dat over twee weken de return van de kwartfinalewedstrijd zal afwerken tegen Basketbal Academie Limburg.
De eerste wedstrijd in die confrontatie werd 59-103 voor de ploeg uit Zwolle.

De winnaar van die kwartfinale stuit in de halve finale op Dutch Windmills Dordrecht. Deze debutant in de Dutch Basketball League en NBB Beker wist al eerder gemakkelijk te winnen van BV Amsterdam: 46-88

Daarnaast krijgen we in de andere halve finale een herhaling van de bekerfinale van het afgelopen seizoen: Zorg en Zekerheid Leiden tegen Donar Groningen. Deze wedstrijd werd toen gewonnen door de Groningers. In deze dubbele confrontatie zal Donar beginnen met een thuiswedstrijd. Wanneer deze gespeeld zal worden is nog niet bekend, dit heeft onder andere te maken met de Europese verplichtingen van beide teams.

Volgens de regels van de NBB zullen tussen 7 februari en 14 februari de halve finales (uit en thuis) afgewerkt moeten worden, waarna op 31 maart de NBB Bekerfinale Mannen gespeeld zal worden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Academie Limburg

%d bloggers liken dit: