Connect with us

FIBA Europe Cup

Halve finalisten FIBA Europe Cup zijn bekend

Deze week zijn de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Fiba Europe Cup gespeeld.

Alba Fehervar – Unet Holon *

Dinsdagavond werd de eerste wedstrijd van de speelronde gespeeld. Unet Holon had een ruime voorsprong behaald door in de heenwedstrijd met 96-63 te winnen. Echter gaf het Hongaarse Alba Fehervar de moed niet op en won met 96-63. Dat betekent verlenging. In de verlenging won Unet Holon alsnog met 5-11 en gaat daardoor naar de halve finale.

*S. Oliver Würzburg – Bakken Bears

Woensdagavond namen Würzburg en Bakken het tegen elkaar op. De eerste wedstrijd eindigde in 76-75 in het voordeel van de Deense Bears. De wedstrijd ging gelijk op, maar aan het eind van het tweede kwart nam Würzburg een voorsprong van elf punten en wist deze voorsprong te vol te houden en uit te breiden naar 86-70. Dit betekent dat het Duitse Würzburg door is naar de halve finale.

*Dinamo Sassari – Pinar Karsiyaka

In de eerste wedstrijd tussen Sassari en Karsiyaka wisten de Italianen een voorsprong van 19 punten mee te nemen uit Turkije door te winnen met 68-87. Karsiyaka leek na 3 kwarten in de tweede wedstrijd er een verlenging uit te kunnen slepen door met 50-69 voor te staan na 30 minuten. In het vierde kwart bleek Sassari toch een maatje te groot voor de Turken en stond er na 40 minuten 83-83 op het scorebord, waardoor Dinamo Sassari doorstroomt naar de halve finale.

*Pallacanestro Varese – Filou Oostende

Het Belgische Oostende van oud Donar speler Chase Fieler wist de eerste wedstrijd in dit onderonsje niet te winnen en verloor met 70-73. In de terugwedstrijd verloor Oostende opnieuw. Ditmaal verloren de Belgen met 72-57 in het Italiaanse Varese. Pallacanestro Varese zal ook verder gaan in de FIBA Europe Cup.

Halve finales
In de halve finales zullen Unet Holon het opnemen tegen Dinamo Sassari, waarbij Unet Holon de eerste wedstrijd thuis zal spelen. Pallacanestro Varese en S. Oliver Würzburg gaan daarnaast om de andere finaleplek strijden. Hier zullen de Italianen de eerste wedstrijd hosten.

Data

De 2 heenwedstrijden zullen op 10 april gespeeld worden. De beslissende terugwedstrijden zullen op 17 april afgewerkt worden

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: