Connect with us

Euromillions Basketball League

Hubo Limburg United voegt twee nieuwe namen toe

Foto: Jack Gibbs | Bron: FIBA.Basketball

Twee nieuwe namen van de ploeg waarmee Hubo Limburg United volgend jaar zal gaan spelen zijn bekend. Point-guard Jack Gibbs en shooting-guard Marcus Ginyard komen de gelederen versterken.

Jack Gibbs

Het management van de 24-jarige Gibbs heeft in een tweet laten weten dat de Amerikaan volgend seizoen in de EuroMillions Basketball League zal spelen. Het zal voor Gibbs zijn tweede ervaring worden in de Belgische competitie. Vorig seizoen kwam hij al uit voor Proximus Spirou Charleroi, waarmee hij toen ook in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup uitkwam.

In België had de 1.83 meter lange point-guard gemiddeldes van 21 minuten per wedstrijd, 13.5 punten en 1.8 assists. Daarnaast pakte hij nog 2.2 rebounds.

Daarna had hij een tijdje geen club, tot hij begin dit jaar naar Finland verhuisde om voor Salon Vilpas te spelen. Uiteindelijk speelde hij 28 wedstrijden in Finland (24 basisplaatsen).


Marcus Ginyard

De andere versterking zal komen in de persoon van Marcus Ginyard, zo weet Sportando te melden.

Deze 32-jarige Amerikaan heeft al een rijke carrière achter zich. Sinds 2010 speelde hij onder andere in Duitsland, Israël, Polen en Oekraïne.

Afgelopen seizoen begon de Amerikaan bij hoe Roemeense CSM Oradea. Hiermee kwam hij in actie in de FIBA Europe Cup en in de Roemeense competitie. In februari 2019 verliet hij zijn Roemeense werkgever om in Polen te gaan spelen voor Arka Gdynia, waarmee hij uiteindelijk eerste eindigde in de reguliere competitie en uitgeschakeld werd in de halve finale.

In 24 wedstrijden kwam Ginyard tot 8.5 punten gemiddeld (40% 3punters)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: