Connect with us

Nieuws

Ivica Skelin keert terug bij oude club

Ivica Skelin heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig trainer / coach van onder andere Donar Groningen en (New) Heroes Den Bosch zal opnieuw aan het werk gaan bij het Kroatische KK Split.

Skelin was in het seizoen 2005-2006 als eens coach van Split, en nadat hij in 2015 vertrok als coach bij Donar Groningen om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin ging hij opnieuw aan de slag bij de club uit zijn geboortestad. In 2018 liep zijn contract af en vertrok hij bij de club.

In september 2018 diende Heroes Den Bosch coach Silvano Poropat onverwacht zijn ontslag in, waarna de club bij Skelin uitkwam als zijn vervanger. In de zomer van 2019 verlengde de club zijn contract niet, waardoor hij opnieuw op zoek kon naar een werkgever.

KK Split staat op dit moment op een gedeelde 4e plaats in de Kroatische hoogste divisie (van 12 teams), met 7 overwinningen uit 11 wedstrijden. In de ABA Liga 2, het tweede niveau van de competitie tussen teams uit Bosnië Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Macedonië, Servië en Slovenië, staat het team op een gedeelde 6e plaats (van 12 teams) met 5 overwinningen uit 10 wedstrijden.

Bij Split zal Skelin de opvolger zijn van Anton Grgurevića, die deze zomer een twee-jarig contract tekende als hoofdcoach, nadat hij al zeven jaar bij de club werkzaam was als assistent. Grgurevića zal bij de club blijven als hoofd van de jeugdopleiding.

2 Comments

2 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Nieuws

    %d bloggers liken dit: