Connect with us

Euromillions Basketball League

Jae’Sean Tate gaat waarschijnlijk NBA Summer League spelen

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Volgens Mark Deeks, een doorgaans betrouwbare bron, hebben de Denver Nuggets Jae’Sean Tate uitgenodigd om NBA Summer League te gaan spelen.
In de zomer van 2018 werdt Tate ook uitgenodigd voor de Summer League, toen door de Milwaukee Bucks.

Toen Tate, ondanks redelijke belangstelling van verschillende teams, niet gekozen werd in de NBA Draft van 2018 kreeg hij een uitnodiging van Milwaukee om Summer League te komen spelen. Helaas voor Tate kon hij toen door een handblessure niet in actie komen, waardoor hij daarna geen ook contract aangeboden kreeg door de Bucks.

Aan het eind van de zomer werd Tate opgepikt door de Telenet Giants Antwerp, waar hij tot 12.2 punten en 5 rebounds gemiddeld kwam in 20 wedstrijden in de Basketball Champions League. Daarnaast werdt Tate gekozen in het All-offensive team van de EuroMillions Basketball Leageu en behoorde hij bij de basis van Team World op het Orange All-Star Gala in België. Deze prestaties waren voor het team uit Denver genoeg om hem nogmaals eens kans te geven.

Het schema van Denver voor de Summer League:

5 juliVRIJPhoenixDenver
7 juliZONDenverOrlando
9 juliDINDenverBoston
10 juliWOEGolden StateDenver

Ondanks dat de Summer League zeker geen garantie is op een NBA contract, krijgt Tate, in tegenstelling tot vorig seizoen, wel weer de kans te laten zien wat hij in huis heeft. Vorig seizoen wist DeVaughn Akoon-Purcell, toen spelend voor het Deense Bakken Bears in onder andere de FIBA Europe Cup, ook het Summer League team van Denver te halen. Daar deed hij het met 12 punten gemiddeld in 4 wedstrijden verdienstelijk, wat hem een NBA contract opleverde. Uiteindelijk kwam hij het afgelopen seizoen tot 7 wedstrijden in de NBA.

Bronnen van 247sports.com weten te melden dat de Antwerp Giants Tate al een contract voor volgend seizoen hebben aangeboden.

Andere bekende namen in de Summer League

Een aantal spelers die het afgelopen seizoen in Europa in actie kwamen krijgen nu de kans om zich te bewijzen in de Summer League. Onder andere Darius Thompson, die het afgelopen seizoen nog speelde voor ZZ-Leiden, is nu uitgenodigd door de Toronto Raptors. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers van Europese tegenstanders van Nederlandse en Belgische clubs uitgenodigd om deel te nemen. Onder andere A. J. Davis (Sigal Prishtina, tegenstander van Donar Groningen) en Xavier Cooks (.s Oliver Wurzburg, tegenstander van ZZ Leiden) gaan Summer League spelen voor Philadelphia en Phoenix.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: