Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Jeroen van der List blijft bij Feyenoord Basketball

Jeroen van der List (29) heeft bijgetekend bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Hij begint daarmee aan zijn tweede seizoen in het Topsportcentrum. In zijn eerste jaar combineerde Van der List het spelen in de eredivisie, met de nationale selectie 3×3.

Door een vervelende blessure, als gevolg van overbelasting, kwam hij slechts bij 16 wedstrijden in actie. Met gemiddeld 8.5 rebounds en 14.9 punten was hij wel belangrijk voor zijn team.

Met Van der List heeft Toon van Helfteren, niet alleen lengte, maar ook een enorme brok ervaring in zijn ploeg. De geboren Gouwenaar, in zijn jeugd na Springers al actief bij Rotterdam Basketbal, speelde in de Verenigde Staten, in Frankrijk en in Japan. In de Nederlandse eredivisie speelde hij in Den Helder, Weert en Leeuwarden. Ook kwam hij 18 keer in het veld voor het nationale mannenteam. Van der List won 4 keer de nationale dunkcontest.

De 2.13 lange forward/center moet de oefencampagne nog wel aan zich voorbij laten gaan. Hij komt terug van een blessure en zal naar verwachting pas eind september volledig hersteld zijn. De eerste competitiewedstrijd (thuis tegen ZZ Leiden op 28 september) is het richtpunt.

Van der List: “Ik heb bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord unfinished business. Het liep vorig jaar niet lekker met het team en ik zat met mijn blessures. Ik hoop daarom op een succesvol jaar in Rotterdam, dan kan ik het afgelopen seizoen snel vergeten.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

%d bloggers liken dit: