Connect with us

NBA

Jimmy Butler wil weg bij Minnesota

Minnesota Timberwolves bewaker Jimmy Butler vraagt ​​een trade aan, en zijn drie voorkeursbestemmingen zijn de Brooklyn Nets, LA Clippers en New York Knicks.

Butler wil een trade naar een team dat van plan is om hem te tekenen voor een vijfjarig, maximaal contract dat in de zomer $190 miljoen waard zou kunnen zijn, en zijn lijst zou kunnen worden uitgebreid op basis van de bereidheid van de Timberwolves en rivaliserende teams om te onderhandelen over een trade voor hem,.

Voor nu heeft Timberwolves president en coach Tom Thibodeau geen interesse in de trade voor Butler en wil proberen om terug te keren naar de playoffs met hem in de line-up, aldus bronnen.

Miami was ook een team met interesse in Butler, maar de Heat heeft in juli niet genoeg ruimte op de loonlijst om hem te kunnen tekenen.

Butler ontmoette dinsdag in Los Angeles Thibodeau en deelde hem mee dat hij het seizoen niet met de Timberwolves wilde beginnen en hoopte dat hij zou worden verhandeld aan een team dat hem in de zomer zou willen tekenen.

Jimmy Butler heeft de Timberwolves drie voorkeursbestemmingen gegeven in een potentiële handel: de Nets, Clippers en Knicks, vertelde bronnen aan ESPN.

De Clippers, Knicks en Nets hebben verschillende interessegraden in Butler als een free agent, waarbij elke prioriteit hem op verschillende manieren vooropstelt, aldus de bronnen. Butler zal volgende zomer free-agent worden, net als All-Stars Kevin Durant, Kawhi Leonard, Klay Thompson, DeMarcus Cousins, DeAndre Jordan en Kemba Walker.

Knicks president Steve Mills zei maandag op een evenement in het stadhuis dat zijn team geen activa zou verhandelen voor een speler die volgens hem bereikbaar was in free-agency.

“We gaan dit team op de juiste manier bouwen,” zei Mills, als reactie op de vraag van een fan. “Wat we niet gaan doen is het verhandelen van spelers en/of draft picks om een ​​free agent te krijgen die we later voor niks kunnen krijgen.”

Butler, 29 jaar, wil een vijfjarig maximaal contract van $190 miljoen, welke hij zou kunnen tekenen als hij verhandeld zou worden naar een nieuw team, maar er is enige terughoudendheid van teams om jaarlijks $40 miljoen te committeren als Butler midden 30 is, vertellen bronnen aan ESPN.

Hij kan de vijfjaarlijkse verlenging van $ 190 miljoen met de Timberwolves volgende zomer ondertekenen als hij niet wordt verhandeld, of hij kan een overeenkomst van vier jaar, $141 miljoen met een nieuw team tekenen.

Butler bagatelliseert zijn verbroken relatie met het jonge All-Star centrum Karl-Anthony Towns als reden voor het willen van een trade, aldus bronnen. Hij wil graag een ​​centrale rol te spelen in een grote markt. Butler had ooit gedacht te spelen voor de Los Angeles Lakers, maar LeBron James’ aankomst als gezicht van het team maakte het minder aantrekkelijk voor Butler in de bloei van zijn carrière.

Minnesota wil het verzoek niet onmiddellijk te honoreren, vooral gezien de zwakke status van Thibodeau bij eigenaar Glen Taylor. Het is moeilijk om handelspakketten voor Butler te maken die de Wolves op korte termijn een vergelijkbaar team zouden kunnen maken. Als een team denkt dat het Butler niet op lange termijn kan tekenen – of de ruimte heeft om hem in juli zoals de Clippers, Knicks en Nets regelrecht te ondertekenen – is het idee van het lossen van waardevolle spelers of draft keuzes nu minder logisch. .

Om Butler te kunnen krijgen heeft Thibodeau recente keuzes uit de eerste ronde van de draft geruild, waaronder Kris Dunn, Zach LaVine en de keuze nummer 7 in 2017, Lauri Markkanen, in een ruil met de Chicago Bulls.

Click to comment

Geef een reactie

More in NBA

%d bloggers liken dit: