Connect with us

Donar

Jordan Callahan naar koploper Griekenland

Vijf dagen nadat het contract van Jordan Callahan bij Donar werd ontbonden maakt hij zijn nieuwe club bekend. Hij zal gaan spelen voor het Griekse Peristeri B.C. Afgelopen seizoen promoveerde Peristeri B.C. uit de Griekse tweede divisie en na 7 competitiewedstrijden heeft de club alle competitiewedstrijden gewonnen en staat de club daarmee nu bovenaan in de Griekse A1, de hoogste divisie. Peristeri B.C. staat daarmee dus nu boven traditionele top teams als Olympiacos, AEK Athene, PAOK BC en Panathinaikos.

Peristeri B.C. boekte in de eerste competitieronde al een 83-80 overwinning op AEK Athene, winnaar van de Basketball Champions League van afgelopen seizoen. In de beker werden ze in begin november al in de tweede ronde uitgeschakeld door Kymis BC door een 74-73.

Callahan zal bij zijn Griekse werkgever de vervanger zijn van Keydren “Kee-Kee” Clark, die een ernstige blessure opliep. De 34-jarige spelverdeler zal tot het einde van het seizoen uitgeschakeld zijn door een scheurtje in de kniepees van zijn linkerknie.

Callahan, de 1,83 meter lange Amerikaanse spelverdeler had bij Donar Groningen statistieken van van 11,1 punten en 3,1 assists. Daarnaast had hij een uitstekend driepuntspercentage van 40% (39,7). 

Callahan is afgestudeerd aan Tulane College (2013) en speelde voordat hij in Groningen kwam voor Anwil, Kotwica Kolobrzeg, Port of Antwerp Giants, Crailsheim Merlins, Parma Basket Perm, KS Rosasport Radom, en BC Balkan.

Lees het bericht (in het Grieks) op de site van Peristeri B.C.

Highlights van het afgelopen seizoen (2017-2018) van Callahan bij BC Balkan:

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: