Connect with us

Donar

Jordan Callahan weg bij Donar

Nadat afgelopen zondag de komst van Lance Jeter naar Groningen bekend werd gemaakt, was het voor velen al duidelijk. De tijd van Jordan Callahan bij de club is hiermee afgelopen.

Dagblad van het Noorden nam een interview met Jeter en technisch directeur Martin de Vries af dat vanaf dinsdag te lezen zal zijn via Blendle en in de krant .

De Vries geeft aan dat Callahan vrijgesteld is van zijn werkzaamheden en dat hij in gesprek is met de agent van Callahan om te zorgen voor een fatsoenlijke afhandeling van de zaak.

Na de verloren competitiewedstrijd tegen New Heroes Den Bosch van afgelopen zaterdag kreeg Callahan het teleurstellende nieuws. Aangezien er voor Jeter toen al een werkvergunning was geregeld en een vlucht geboekt was kan worden geconcludeerd dat deze verliespartij niet de oorzaak was van het ontslag en de beslissing om Jeter te halen al eerder genomen was.

Ik merkte dat Jeter zich niet happy voelde in Litouwen, waarop ik contact met hem heb gezocht via email. Van het een kwam het ander. Via zijn nieuwe agent waren we er vrij snel uit. – Martin de Vries

Nadat Jeter afgelopen zondag al in Groningen aankwam, was het voor de fans vrij snel duidelijk dat een vertrek van Callahan onvermijdelijk was. Aangezien er een maximum van 5 buitenlanders dat per wedstrijd mag spelen is ingesteld in de Dutch Basketball League, was de kans zeer groot dat het contract met één van deze spelers beëindigd zou worden. Aangezien Callahan nooit goed uit de verf kwam in Groningen en hij dezelfde positie als Jeter bezet, werd er door de fans al uitgegaan van een vertrek.

New Heroes Den Bosch

Ook een andere oude bekende van Jeter informeerde naar zijn diensten. Voormalig Donar Groningen coach Ivica Skelin, tegenwoordig aan de slag bij New Heroes Den Bosch, vroeg twee dagen voor de Groningers al of Jeter eventueel beschikbaar zou zijn. Na de ernstige knieblessure van Devon van Oostrum is de club uit Den Bosch op zoek naar een vervanger voor op de point guard positie en Jeter leek hiervoor een ideale kandidaat. Toch was de beslissing snel genomen toen Donar Groningen aangaf een terugkeer te willen bewerkstelligen.

Statistieken

Callahan haalde in 19 wedstrijden (13 basisplekken) de volgende statistieken:
22 minuten, 9.7 punten, 2,8 assists, 3,2 rebounds, 1 steal en 1,5 turnover per wedstrijd. Hij schoot 49% van zijn tweepunters raak, maakte 43% driepunters en schoot 90% vrije worpen.

Lees het complete bericht via DvhN.nl en het complete interview dinsdag via Blendle.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: