Connect with us

Nieuws

Jordy Kuiper heeft nieuwe club

Foto: UNCG

Geboren Groninger Jordy Kuiper zal zijn carrière volgend seizoen in Spanje voorzetten. Hij tekent een contract voor één seizoen bij Cáceres.

Cáceres Ciudad del Baloncesto, zoals de club voluit heet, komt uit in de Spaanse LEB Oro, het tweede Spaanse niveau. Vorig seizoen eindigde de club uit het westen van Spanje als 14e van 18 in deze competitie. Cáceres speelt in een arena die maximaal 6500 toeschouwers kan herbergen.

https://pbs.twimg.com/media/EBSckS-WwAEOYl0?format=jpg&name=large

Kuiper, een sterke Power-Forward die ook als center uit de voeten kan, speelde het afgelopen seizoen op IJsland. Nadat hij vijf jaar in Amerika had gespeeld koos hij voor U.M.F Grindavík om zijn professionele carriére te beginnen.

In 2012 vertrok de inmiddels 24-jarige Kuiper naar Spanje, om zijn kans op een beurs op een Amerikaanse school te vergroten. Hierdoor kreeg hij uiteindelijk een kans bij de University of North Carolina at Greensboro, waar hij uiteindelijk 5 jaar zou verblijven. Hiervan speelde hij vier seizoenen, waarbij hij in het laatste seizoen gemiddeldes had van 7 punten, 5 rebounds en 1.1 assists in 34 wedstrijden (allemaal basisplaatsen)

Foto: Instagram / Jordy Kuiper

In zijn enige jaar op IJsland had Kuiper een prima seizoen. Hij eindigde op de achtste plaats, goed voor de laatste plaats die recht geeft op de playoffs. In de playoffs werd Kuiper in de eerste ronde met 3-1 uitgeschakeld door de nummer één van de reguliere competitie.

In 26 wedstrijden op IJsland had Kuiper gemiddeld 17 punten (38.4% 3 punters), 7.8 rebounds en 2.3 assists in 33 minuten gemiddeld.(

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: