Connect with us

Nieuws

Jordy Kuiper naar Frankrijk

Foto: UNCG

Geboren Groninger Jordy Kuiper zal zijn carrière volgend seizoen in Frankrijk voorzetten. Hij tekent een contract voor één seizoen bij Le Cep Lorient.

Kuiper komt over van Cáceres Ciudad del Baloncesto, dat uitkomt in de Spaanse LEB Oro, het tweede Spaanse niveau.

Kuiper, een sterke Power-Forward die ook als center uit de voeten kan, speelde het seizoen daarvoor op IJsland. Nadat hij vijf jaar in Amerika had gespeeld koos hij voor U.M.F Grindavík om zijn professionele carriére te beginnen.

In 2012 vertrok de inmiddels 24-jarige Kuiper naar Spanje, om zijn kans op een beurs op een Amerikaanse school te vergroten. Hierdoor kreeg hij uiteindelijk een kans bij de University of North Carolina at Greensboro, waar hij uiteindelijk 5 jaar zou verblijven. Hiervan speelde hij vier seizoenen, waarbij hij in het laatste seizoen gemiddeldes had van 7 punten, 5 rebounds en 1.1 assists in 34 wedstrijden (allemaal basisplaatsen)

In zijn enige jaar op IJsland had Kuiper een prima seizoen. Hij eindigde op de achtste plaats, goed voor de laatste plaats die recht geeft op de playoffs. In de playoffs werd Kuiper in de eerste ronde met 3-1 uitgeschakeld door de nummer één van de reguliere competitie.

In 23 wedstrijden (20 basisplaatsen) in Spanje had Kuiper gemiddeld 9 punten (35.8% 3 punters), 5.2 rebounds en 0.8 assists in 25 minuten gemiddeld.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws