Connect with us

Dutch Basketball League

Kherrazi defensive player of the year

Foto: FIBA.Basketball

Nadat eerder Sergio de Randamie al in de prijzen viel, is er opnieuw een speler van Zorg en Zekerheid Leiden die een prijs krijgt voor zijn spel van dit seizoen. Ditmaal is Mohamed Kherrazi gekozen tot Defensive Player of the Year. Hierdoor is hij ook automatisch zeker onderdeel van het All Defense team dat later vandaag bekend gemaakt zal worden.

Kherrazi kreeg de prijs al tweemaal eerder. In 2015 en 2016 werd hij ook al gekozen tot beste verdediger. Andere prijzen die Kherrazi won in zijn carriere zijn onder andere Rookie van het jaar (2010) en DBL All Defense team (2015, 2016, 2017, 2018, 2019), DBL All-Star (2015, 2016)

De Rookie of the Year van 2010 werd ook in 2015 en 2016 onderscheiden als de beste verdediger van de Dutch Basketball League. Bovendien prijkt de naam van Kherrazi vijf keer op de Roll of Honor van het All Defense Team.

De 28-jarige Kherrazi kreeg met 96 punten het hoogste aantal. Daarna kwam Landstede Basketbals Kaza Kajami-Keane met 65 punten. Zorg en Zekerheid Leiden collega Worthy de Jong werd met 48 punten derde.

Vorig jaar werd Kherrazi tweede in het klassement, toen kreeg Donar Groningen speler Sean Cunningham de eer om gekroond te worden tot beste verdediger.

Bron: Martin Hoekstra / basketballleague.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: