Connect with us

NBA

Kobe Bryant (41) overleden in helikoptercrash

NBA-legende en vijfvoudig NBA kampioen Kobe Bryant is om het leven gekomen bij een helikopterongeluk. De helikopter stortte neer in de buurt van Calabasas. Ook de 4 andere inzittenden zijn overleden. Het lijkt er sterk op dat zijn dochter Gianna daar een van is.

Bij de wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Houston Rockets werd er stil gestaan bij het overlijden van Bryant.

Ook de Toronto Raptors en de San Antonio Spurs stonden stil bij de gebeurtenis door bij de eerste aanvallen de schotklok uit te dribbelen. De 24 seconden van de schotklok verwezen naar het rugnummer van Bryant.

Kobe zag het levenslicht op 23 augustus 1978 en is de zoon van Joe, een oud-speler van Philadelphia 76ers, San Diego Clippers en Houston Rockets.

De Black Mamba, zoals zijn bijnaam luidt, kwam twintig seizoenen uit voor de Los Angeles Lakers en behaalde er vijf kampioenschappen. Ook werd hij 1 keer verkozen tot MVP, 2 keer tot MVP in de play off finale en maakte hij achttien keer deel uit van de All Stars. Ook werd hij met de Verenigde Staten tweemaal Olympisch kampioen. Op de lijst van topscorers staat hij sinds afgelopen nacht op de vierde plaats nadat ‘King’ LeBron James hem voorbij ging.

Kobe scoorde in de laatste wedstrijd van zijn carrière 60 punten tegen Utah Jazz.

Kobe zijn laatste wedstrijd inclusief zijn legendarische speech

Daarnaast staat hij op de tweede plek met aantal punten in één wedstrijd met 81 punten. Deze behaalde hij tegen de Toronto Raptors op 22 januari 2006.

Kobe zijn 81 punten tegen de Toronto Raptors

Bryant’s rugnummers, 8 en 24, zijn vanaf 2017 retired door de Los Angeles Lakers en zullen dus door geen enkele Laker meer gedragen worden.

Kobe en Gianna laten hun gezin bestaande uit de 3 andere dochters van Kobe en zijn vrouw Vanessa achter.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NBA