Connect with us

ZZ Leiden

Koehler tekent voor één seizoen bij ZZ Leiden

Bron: FIBA.Basketball

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een derde speler voor komend seizoen vastgelegd. Na Worthy de Jong en Marijn Ververs tekende vandaag Troy Koehler een opleidingscontract dat hem voor het komende seizoen aan Zorg en Zekerheid Leiden verbindt.

Troy Koehler (geboren op 30 juli 2001) is al een aantal seizoenen actief bij Zorg en Zekerheid Leiden. In eerste instantie kwam de 1.95 meter lange guard uit voor de jeugdteams van de Leidse club. Twee seizoenen terug maakte hij onder coach Rolf Franke zijn debuut in het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden.

Een van zijn eerste succesvolle acties was het dunkend afronden van een alley-oop pass van Maurice Watson Jr. in het Europese treffen tegen Kapfenberg. Afgelopen seizoen bleek Koehler in een wedstrijd tegen Den Helder Suns een prima vervanger van de geblesseerde Worthy de Jong. Koehler was mede dankzij drie driepunters goed voor 14 punten.

In twee seizoenen kwam Koehler in totaal 28 wedstrijden binnen de lijnen te staan. Zijn meeste speeltijd kreeg de voormalige jeugdinternational in het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden, dat in de Dutch Talent League uitkomt.

Geert Hammink, de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden, ziet mogelijkheden voor Koehler. “Troy heeft de potentie om een zeer goede speler te worden. We hebben een goed gesprek gehad. Hij weet wat hij kan en wat hij beter moet gaan doen. We gaan samen sleutelen met het doel hem een stap verder in zijn ontwikkeling als speler te laten maken.”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden voor het seizoen 2020-2021.

Bron: Basketball.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in ZZ Leiden

%d bloggers liken dit: