Connect with us

NCAA

LaMelo Ball naar Australië

Bron: Wikimedia Commons

De 17-jarige Amerikaan LaMelo Ball gaat opnieuw een avontuur aan in het buitenland. Ball zal gaan spelen voor de Illawarra Hawks in de Australische NBL, dit sluit een avontuur bij een Amerikaanse universiteit definitief uit.

Live op ESPN liet de tiener weten dat hij een van de eerste keuzes wil zijn in de volgende NBA Draft en hij denkt dat de Hawks hem daar bij kunnen helpen.

LaMelo is de broer van voormalig LA Lakers point Guard Lonzo Ball, die recent verhandeld werd naar New Orleans.

Ondanks dat Ball pas 17 jaar jong is, heeft hij al een aantal bijzondere avonturen achter zich. Oorspronkelijk zou hij na Chino Hills High School naar UCLA gaan, om daar het studeren te combineren met basketbal. Er ging een streep door dat plan nadat vader LaVar Ball een meningsverschil had met coach Steve Baik. Toen werd uiteindelijk besloten naar Litouwen te gaan, om bij Vytautas te gaan spelen in Prienai. Kort voor de aankomst van Ball in Prienai wist Donar Groningen de in de voorrondes van de Basketball Champions League deze Litouwers nog te verslaan.

Ook uit Litouwen vertrok Ball weer snel, om daarna voor de Los Angeles Ballers te gaan spelen in de Junior Basketball Association competitie van zijn vader. Ook dat avontuur eindigde weer snel, waarna hij naar het Spire Institute ging voor zijn laatste high school jaar.

Ball wil het aankomende jaar gebruiken om hoger te eindigen in de NBA Draft. Op dit moment staat hij 22e op de voorspelling van 247Sports, maar net als RJ Hampton vind hij een avontuur in Oceanië waardevoller dan de opties die er zijn in de Verenigde Staten. Hampton, die ook volgend jaar gedraft kan worden, zal komend seizoen uitkomen voor de New Zealand Breakers.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: LaMelo Ball to Australia Basketball news | En24 News

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NCAA