Connect with us

Dutch Basketball League

Landstede Basketbal gaat FIBA Europe Cup spelen

Landstede Basketball Zwolle heeft aangegeven volgend seizoen uit te komen in de FIBA Europe Cup, het vierde Europese niveau. De regerend landskampioen wil stappen maken en daarbij hoort het spelen van Europees Basketbal.

Het volgende seizoen van de FIBA Europe Cup zal het vijfde seizoen in de historie van de competitie zijn. Eerder deden Donar Groningen (alle editites), Zorg en Zekerheid Leiden (15-16, 18-19) en New Heroes Den Bosch (18-19) al mee aan deze competitie. Voor Landstede Basketbal zal dit de eerste deelname zijn. De club kiest er voor om dit onder de naam ‘Landstede Basketbal Regio Zwolle’ te doen. “Door de vele positieve reacties uit onze eigen regio denken wij met een stevige basis aan dit avontuur te kunnen beginnen. En om onze economisch sterke regio extra kracht bij te zetten gaan wij dan ook met ‘Landstede Basketbal Regio Zwolle’ als teamnaam Europa in”, aldus manager Adriaan van Bergen van Landstede Basketbal.

Op 24 juli is de loting van de FIBA Europe Cup. Dan zal duidelijk worden in welke ronde Landstede zal moeten beginnen. De eerste voorronde van de FIBA Europe Cup staat gepland voor 18 en 25 september en voorronde twee is op 2 en 9 oktober. De groepsfase van de FIBA Europe Cup start op 16 oktober.

New Heroes Den Bosch

Deze keuze van Landstede Basketbal heeft er voor gezorgd dat New Heroes Den Bosch misschien de europese ambities even in de ijskast zal moeten zeggen. De FIBA, organisator van de competitie, zou naar verluidt maximaal twee clubs per land willen toelaten. Eventueel kan dit aantal oplopen mochten er clubs doorstromen vanuit de Basketball Champions League, maar in ieder geval zullen er maximaal twee clubs per land kunnen starten in de FIBA Europe Cup. Doordat Zorg en Zekerheid Leiden als bekerwinnaar en winnaar van het reguliere seizoen hoger aangeschreven staat dan de Bosschenaren valt New Heroes Den Bosch als nummer vier eventueel buiten de boot.

Click to comment

Geef een reactie

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: