Connect with us

Landstede Basketbal

Landstede Zwolle voegt Jordan Johnson toe aan selectie

Landstede Basketbal heeft zich versterkt met de Amerikaan Jordan Johnson. De 24-jarige point-guard speelde college basketball bij UNLV, waar hij per wedstrijd goed was voor gemiddeld 13,6 punten (39 procent op 3-punters) en 6 assists. Het afgelopen seizoen kwam Johnsen uit voor Rio Grande Valley Vipers, het G-League team van de Houston Rockets, waarmee hij kampioen werd in de G-League.

“Het was een enorme zoektocht om een vervanger te vinden voor Kaza Kajami-Keane”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen. “In Jordan Johnson zien wij terug wat wij denken voor komend seizoen nodig te hebben. Hij doorloopt een soortgelijke carrière als Kaza. Goede school, G-League en hopelijk ook een soortgelijke rol bij ons”, aldus Van Bergen, die onder meer informatie heeft ingewonnen bij voormalig Landstede-speler Grant Gibbs, die als coach actief is in de G-League. “Van Grant kregen wij louter positieve geluiden.”

De 1.80 meter lange Jordan Johnson was in het seizoen 2018-2019 in de G-League, de development competitie van de NBA, goed voor 7,5 punten en 4,5 assists in gemiddeld 22 minuten per wedstrijd. Op zijn best speelde Johnson in de finaleserie tegen Long Island Nets. Zijn speeltijd ging omhoog naar 31 minuten per duel en hij maakte gemiddeld 18 punten (52 procent tweepunters en 46 procent driepunters) en 6 assists.

2 Comments

2 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Landstede Basketbal

    %d bloggers liken dit: