Connect with us

Den Helder Suns

Lavone Holland weg bij Den Helder Suns

Lavone Holland II is per direct geen onderdeel meer van de Den Helder Suns. Op eigen verzoek is het contract ontbonden. De Amerikaanse guard zal om persoonlijke redenen morgen direct terugreizen naar zijn thuisland.

Holland was dit seizoen nieuw bij de club uit de marinestad en speelde dit seizoen in totaal 19 competitiewedstrijden. In deze wedstrijden kwam de guard tot 15,2 punten en 3,6 rebounds gemiddeld. De club zegt noodgedwongen in de komende dagen uit te kijken naar een waardige vervanger.

“Lavone verraste ons gisteren met zijn verzoek. Over de aard van zijn besluit doe ik geen uitspraak maar het is duidelijk dat dit geen ad hoc beslissing was van zijn kant. Wij dienen zijn besluit te respecteren want hier is niemand bij gebaat. Deze situatie valt koud op ons dak en er zal snel geschakeld moeten worden met het oog op de naderende transfer deadline (1 februari a.s.).”

Hoofdcoach Peter van Noord

“Ik wil Den Helder SUNS bedanken voor de mogelijkheid om in Europa mijn college loopbaan professioneel te vervolgen en wil iedereen bedanken voor al hun inspanningen dit seizoen. Aan het team en de organisatie heeft het zeker niet gelegen. Over mijn besluit kan en wil ik niet verder uitwijden, maar de kans is heel groot dat mijn basketball carrière hiermee tot een einde komt,”

Lavone Holland II.

Voorzitter James Meijer van Den Helder Suns: “Hij heeft het goed gedaan voor een eerstejaars speler en gezien zijn talent zat er zeker nog rek in. Gezien de menselijke kant van het verhaal had het geen zin om hem over te halen om hier te blijven. Na intern overleg hebben wij besloten om zijn verzoek te honoreren en wij moeten verder. Het team heeft de steun van het Helderse publiek nog harder nodig komende zaterdag tegen Landstede Zwolle (aanvang 19.30 uur), dat moge duidelijk zijn.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: