Connect with us

Den Helder Suns

LaVonte Dority vervangt Wintering

Dutch Windmills Dordrecht heeft een vervanger gehaald voor point guard Alec Wintering, die op 21 oktober zijn kuitbeen brak en waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld zal zijn. De 27-jarige Amerikaan LaVonte Dority zal vanaf dit moment voor de ploeg uit Dordrecht uitkomen.

Het afgelopen seizoen speelde Dority ook al in de Dutch Basketball League, voor de Den Helder Suns. Toen speelde hij 30 wedstrijden en haalde hij gemiddeldes van 31 minuten, 14.5 punten (37,5% 3 punters), 2.6 rebounds en 2.7 assists.
Nadat Dority in 2014 afstudeerde aan Valparaiso University speelde hij één seizoen in de Duitse hoogste divisie, bij Kircheim, waar hij een sterke indruk achterliet. Helaas moest hij door privé-omstandigheden aan het thuisfront het seizoen 2015-’16 aan zich voorbij laten gaan, waarna hij via de Italiaanse Serie C in den Helder terecht kwam.

“Na het wegvallen van Alec hebben we het lang aangekeken. Roel (van Overbeek) heeft dat gat fantastisch gevuld en zaken opgepakt. Toch denken wij een extra speler in de rotatie te kunnen gebruiken. LaVonte Dority kent de Dutch Basketball League en we hopen dat hij snel mag gaan helpen.” – Hoofdcoach Geert Hammink

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: LaVonte Dority (ex Dordrecht en Den Helder) vindt nieuwe club in Luxemburg | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: