Connect with us

FIBA Europe Cup

Leiden op bezoek in Turkije en Rusland, Zwolle naar Oost Europa

Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Hammers Regio Zwolle hebben de volgende ronde van de FIBA Europe Cup weten te behalen. Donar werd thuis in een must-winwedstrijd uitgeschakeld door het Belgische Spirou Charleroi.


Landstede Hammers

De Hammers uit Zwolle waren na 5 wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde doordat ze 3 maal wonnen en een beter resultaat over 2 wedstrijden hadden tegen het Cypriotische Keravnos. Het Israëlische Ironi Ness Ziona werd ongeslagen eerste in de poule.

De Zwollenaren komen nu in groep K met het Hongaarse Egis Körmend, het Letse Ventspils en het Oekraïense BC Kyiv Basket


ZZ Leiden

Ondanks een overwinning na overtime in eigen huis wist ZZ Leiden de koppositie van Benfica niet over te nemen. Benfica wist ook te winnen waardoor Leiden op de tweede plaats zijn geëindigd.

Het team van coach Franke zal nu veel kilometers moeten maken; ze treffen het Russische Enisey Krasnoyarsk en de Turkse ploegen Bahcesehir College en Pinar Karsiyaka. De laatstgenoemde club werd eerste in de groep van Donar Groningen.


Speeldata

Landstede en Leiden spelen in de weken van 11 december, 8 januari en 29 januari hun thuiswedstrijden. In de weken van 18 december, 22 januari en 5 februari zullen zij hun uitwedstrijden spelen. Deze data zijn richtlijnen en de wedstrijden zullen mogelijk een dag eerder of later gespeeld worden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup