Connect with us

Basketball Bundesliga

Leon Williams en Jito Kok spelen tijdelijk in Bundesliga

Leon Williams en Jito Kok verlaten tijdelijk hun huidige clubs om in de Bundesliga te gaan spelen. De EasyCredit Basketball Bundesliga is van plan in juni een eindtoernooi te houden met tien teams.

Coach Johan Roijakkers van Göttingen ligt toe waarom Williams en Kok bij de selectie zijn gehaald: “Omdat niet alle spelers die dit seizoen in onze ploeg zaten beschikbaar zijn voor het toernooi in München, zochten we naar manieren om dit te compenseren. De focus lag op spelers die ik al ken en die al voor mij hebben gespeeld. Ik ben heel blij dat Leon en Jito voor ons hebben gekozen.”

De 28-jarige Williams, nu spelend voor Donar Groningen, kwam tussen 2016 en 2018 ook al uit voor het team van Johan Rooijakkers. Toen speelde 59 wedstrijden in de Bundesliga in zijn twee seizoenen, waarin hij gemiddeld 20 minuten op de vloer stond (5,0 punten / 2,3 assists). In 2018 verhuisde de international naar TAU Castello in de tweede Spaanse divisie. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Donar Groningen, waar hij ook een contract voor het komende seizoen heeft.

Ook Jito Kok gaat tijdelijk in Duitsland spelen. Kok studeerde van 2012 tot 2016 aan de University of San Diego (California, USA) en speelde daar voor de San Diego Toreros in de NCAA, De center tekende zijn eerste professionele contract met Lavrio BC in Griekenland en stapte daarna over naar AVIS Rapla in Estland. Tussendoor speelde Kok onder Göttingen coach Rooijakkers voor het Nederlandse nationale team onder 18. 
De center bracht het seizoen 2017/18 door in de tweede Spaanse competitie bij CDC Valladolid. De Nederlander begon vorig seizoen in zijn thuisland bij de Dutch Windmills in Dordrecht, maar verhuisde na het faillissement van die club naar België naar de Kangoeroes Baskets Mechelen. Daar speelde hij het afgelopen seizoen opnieuw, en kwam hij tot 17 wedstrijden.

In zowel België als Nederland zijn de huidige seizoenen vanwege het coronavirus gestopt. EasyCredit BBL is van plan in juni een eindtoernooi te houden met tien teams in de Audi Dome in München. De deelnemende teams zijn overeengekomen om twee extra toevoegingen aan de selectie per team toe te staan.

3 Comments

3 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Basketball Bundesliga

    %d bloggers liken dit: