Connect with us

Den Helder Suns

Leon Williams naar Den Helder Suns

Bron: FIBA.Basketball

Den Helder Suns heeft per direct Leon Williams aan de selectie toegevoegd. De international tekent een contract tot het einde van het seizoen. De guard zal de vervanger zijn van de om persoonlijke redenen vertrokken Lavone Holland II.

Coach Peter van Noord kende Williams al van zijn activiteiten bij het Nederlands Team.
“Wij hebben meerdere opties bekeken, maar toen Leon bereid bleek de SUNS te willen overwegen waren wij er intern sportief vrij snel uit. Leon heeft inmiddels veel Europese ervaring opgedaan in de Duitse Bundesliga en de Spaanse LEB-Gold. Hij weet wat er van hem verlangd wordt en kan die rol aan. Daarnaast is hij per direct inzetbaar en zal hij zijn debuut normaal gesproken komende zondag in Dordrecht kunnen maken vs Dutch Windmills”, aldus Van Noord.

Leon Williams was recentelijk actief bij TAU Castellon in de Spaanse Tweede Divisie. Na 12 duels werd zijn contract recentelijk in gezamenlijk overleg ontbonden. Daarvoor was hij 2 seizoenen werkzaam in de Duitse eredivisie bij BG Göttingen waar de Nederlandse coach Johan Roijakkers de scepter zwaait. De 189 cm lange guard, die in juli 28 wordt, maakt morgen zijn opwachting op de training bij Den Helder SUNS. De symphatieke Williams kwam in het verleden in Nederland uit voor SPM Shoeters Den Bosch (2015-’16), Landstede Zwolle (2012-’15), Rotterdam (2011-’12) en Bergen op Zoom (2010-’11). 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: