Connect with us

Basketball Champions League

Loting Basketball Champions League

Vanmiddag is de loting van de Basketball Champions league geweest voor de achtste finales. De winnaars die door gaan naar de kwartfinale worden bepaald over 2 wedstrijden.

De teams die eerste of tweede geindigd zijn in hun groep zijn geplaatst en zullen de tweede wedstrijd thuis spelen. De teams die derde of vierde geindigd zijn zullen de eerste wedstrijd thuis spelen. De volgende wedstrijden zullen gespeeld worden (het team dat als tweede genoteerd staat speelt de tweede wedstrijd thuis):

Brose Bamberg (GER) v Banvit (TUR)
Nanterre 92 (FRA) v Besiktas Sompo Japan (TUR)
Neptunas Klaipeda (LTU) v Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR)
Nizhny Novgorod (RUS) v Umana Reyer Venezia (ITA)
PAOK (GRE) v AEK (GRE) 
Promitheas Patras (GRE) v Iberostar Tenerife (ESP)
Le Mans (FRA) v Segafredo Virtus Bologna (ITA)
Telenet Giants Antwerp (BEL) v UCAM Murcia (ESP)

De wedstrijden zullen gespeeld worden in twee rondes. De heenwedstrijden zullen plaatsvinden op 26 en 27 maart en de terugwedstrijden op 2 en 3 april.

Benelux

Dit jaar een goede inbreng van teams uit de BeNeLux. Telenet Giants Antwerp houd de Belgische eer hoog en zal het opnemen tegen UCAM Murcia. Nederlander Charlon Kloof speelt sinds 2017 voor dit Spaanse team en sinds 3 Februari maakt ook Bjorn de Vries onderdeel uit van de club.

Kwartfinales

Wedstrijden 5-8 (nummer 4 van de groepsfase tegen nummer 1 van de groepsfase) zijn geplaatst en zullen de tweede wedstrijd van de kwartfinales thuisspelen. Wedstrijden 1-4 (nummers 3 tegen nummers 2) zijn ongeplaatst en zullen de eerste wedstrijd van de kwartfinales thuis spelen.

De kwartfinales zullen als volgt worden afgewerkt (het paar dat als tweede genoemd word speelt de tweede wedstrijd thuis):

Winnaar van Neptunas Klaipeda/Hapoel Bank Yahav Jerusalem v Winnaar van Promitheas Patras/Iberostar Tenerife
Winnaar van Nizhny Novgorod/Umana Reyer Venezia v Winnaar van Telenet Giants Antwerp/UCAM Murcia
Winnaar van Nanterre 92/Besiktas Sompo Japan v winnaar van Le Mans/Segafredo Virtus Bologna
Winnaar van Brose Bamberg/Banvit v winnaar van PAOK/AEK

De vier teams die door gaan na de kwartfinales zullen een Final Four gaan spelen van 3 tot 5 Mei. De locatie van deze Final Four zal na de kwartfinales bekend gemaakt worden, begin April. Een extra loting zal de kwartfinales bepalen en zal een week later in dezelfde stad plaatsvinden.

Herbekijk hier de loting

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: