Connect with us

Donar

Love naar Donar

Carrington Love wordt de nieuwe spelverdeler van Donar naast Leon Williams. De 1.86m lange Love speelde afgelopen seizoen voor Kangoeroes  Basket Mechelen (België). Bij Donar Groningen tekent hij een contract voor één seizoen.

Voordat hij naar België trok, speelde de Amerikaanse point-guard al een seizoen in Nederland. In 2017-2018 speelde hij bij Zorg en Zekerheid Leiden, waar hij op Donar een uitstekende indruk maakte. Daarvoor speelde hij bij Kirchheim Knights (Duitse Pro A), na zijn opleiding bij Green Bay (Wisconsin).

In zijn seizoen bij ZZ Leiden was de 25-jarige pointguard niet alleen een makkelijke scorer, maar ook een van de beste assistgevers van Nederland. Hij werd verkozen in het All-Star en All-Defense team. Hij kon die goede lijn doortrekken in het afgelopen jaar in België, waar hij vijfde op de topscorerslijst werd en tweede in de categorie steals.

In België had Love in 29 wedstrijden (28 basisplaatsen) gemiddeld 31.8 minuten speeltijd. Daarin maakte hij gemiddeld 14.9 punten (29% 3pt), pakte hij 4 rebounds en gaf hij 3.1 assists. Daarnaast pakte hij ook nog 1.7 steals gemiddeld.

In 2017-18 had Love voor Zorg en Zekerheid Leiden ook prima statistieken.
Toen kwam hij in 43 wedstrijden (allemaal basisplaatsen) tot 17.2 punten (34% 3pt), 4.7 rebounds, 6.5 assists en 3 steals gemiddeld.

Love is de derde nieuwkomer bij Donar. Voor een overzicht van alle transfers in de Dutch Basketball League klik hier.

[player_list 17686]

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: