Connect with us

NBA

Luke Walton ontslagen bij LA Lakers

Luke Walton, sinds het seizoen 2016-2017 hoofdcoach van de Los Angeles Lakers, moet op zoek naar een nieuwe club. Vandaag maakte zijn voormalig werkgever bekend dat ze afscheid van hem gaan nemen en op zoek gaan naar een nieuwe hoofdcoach.

In zijn derde seizoen bij de Lakers kon Walton zelfs met superster LeBron James de play-offs niet bereiken. Met 37 overwinningen en 45 nederlagen eindigde het team op een teleurstellende 10e plaats in het Westen.

Nadat LeBron James afgelopen zomer tekende bij de Lakers werd meteen al bekend dat Walton niet de grootste favoriet was van de 4 voudig NBA MVP. Desondanks was het wel de verwachting dat Walton en James samen de play-offs gingen halen. Toen dat niet lukte hakte eigenaar Jeanie Buss de knoop door. Na Technisch directeur Magic Johnson is Walton de tweede deze week die vertrekt bij de ploeg uit Californië.

Kandidaat om Walton op te volgen is Tyronn Lue. De voormalig coach van de Cleveland Cavaliers, in de tijd dat LeBron James daar kampioen werd, is net als Walton voormalig speler van de LA Lakers.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Sacramento Kings stellen voormalig LA Lakers coach aan | Basketbalnieuws

Geef een reactie

More in NBA

%d bloggers liken dit: