Connect with us

NCAA

March Madness: nog één Nederlander over

Van de twee Nederlanders die begonnen aan March Madness, is er na de eerste dag nog één over. Luuk van Bree kon helaas met Bradley niet nogmaals stunten en verloor van Michigan State. Matt Haarms wist met Purdue wel een zege te boeken en won van Old Dominion.


Luuk van Bree

Het Bradley van Luuk van Bree begon sterk aan de wedstrijd. De eerste 35 minuten ging het gelijk op tussen het als als tweede geplaatste Michigan State en als 15e geplaatste Bradley, en even leek een stunt in de maak. Na de eerste helft had Bradley nog een 35-34 voorsprong en speelde het een top wedstrijd. Het bleef lang dicht bij elkaar, totdat Matt McQuaid een driepunter scoorde en een stand van 61-55 op het bord zette met nog 3:31 te gaan. Daarna volgde een lay-up voor een 8-punts voorsprong en deze voorsprong gaf Michigan State niet meer weg.

Wat uiteindelijk de doorslag gaf voor Michigan State waren de 26 punten van Cassius Winston en de 25 punten uit 26 pogingen van de vrije worplijn. Mede hierdoor wisten ze uiteindelijk een 76-65 overwinning te boeken.

Luuk van Bree speelde 14 minuten en kwam tot 3 punten. Hij schoot 0/3 tweepunters en 1/2 driepunters, daarnaast pakte hij nog drie rebounds.

Samenvatting van de wedstrijd Michigan State vs. Bradley University

Matt Haarms

Matt Haarms wist met het als derde geplaatste Purdue een zege te boeken tegen het als 14e geplaatste Old Dominion University (ODU). Aan de hand van vedette Carsen Edwards wist Purdue uiteindelijk een 61-48 overwinning te boeken. Edwards maakte in de volle 40 minuten speeltijd uiteindelijk 26 punten, maar pakte ook nog 7 rebounds en deelde 4 assists uit.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar Purdue scoorde de laatste 11 punten van de eerste helft, om daarna met een 32-19 voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Toen de Nederlander Haarms zijn 7e driepunter van het seizoen raak gooide en Carsen Edwards daarna ook van ver wist te scoren, tilde Purdue met nog een kwartier speeltijd de voorsprong naar 20 punten. 43-23. ODU wist nog wel een klein beetje dichterbij te komen (11 punten) door onder andere een 12-4 run, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar.

Haarms speelde een prima wedstrijd. Naast Edwards was hij de enige aan Purdue kant in de dubbele cijfers. In 32 minuten kwam hij tot 13 punten (4/5 2pt, 1/1 3pt), 4 rebounds en 2 blocks.

Voor Purdue wacht nu een sterkere tegenstander. De regerend kampioen Villanova, dit jaar als 6e geplaatst, zal zaterdag de tegenstander zijn. Helaas genoeg zal deze wedstrijd niet worden uitgezonden op FOX Sports.

Samenvatting Purdue vs. Old Dominion University

Samenvattingen van andere wedstrijden

Michigan (2e geplaatst) wist een ruime overwinning te boeken tegen het als 15e geplaatste Montana, 74-55. Charles Matthews schoot voor Michigan 8 uit 12 en maakte 22 punten. Montana scoorde in de eerste helft maar 21 punten en schoten 33.3% uit het veld. Een tegenvallende prestatie voor de ploeg uit Missoula.


Villanova, a.s. zaterdag tegenstander van Matt Haarms, won krap van Saint Mary’s met 61-57. Belangrijkste mannen aan de kant van Villanova waren Phil Booth en Eric Paschall die samen 34 punten maakten. Goede verdediging van Villanova wist Jordan Ford, die gemiddeld 21 punten maakt voor Saint Mary’s, tot 6 scores uit 17 pogingen te beperken.


Gonzaga – Fairleigh Dickinson (87-49)
Mede door deze lekkere dunk van Killian Tillie wist Gonzaga vrij eenvoudig te winnen van Fairleigh Dickinson


Florida vs. Nevada – 70-61


Kentucky vs. Abilene Christian – 79-44


Minnesota vs. Louisville – 86-76


Baylor vs. Syracuse – 78-69


Wofford vs. Seton Hall – 84-68


Kentucky vs. Abilene Christian – 79-44


Murray State vs. Marquette – 83-64


Kansas vs. Northeastern – 87-53


Maryland vs. Belmont 79-77


Florida State vs. Vermont 76-69


Auburn vs. New Mexico State 78-77

Samenvatting Auburn vs. New Mexico State
Het einde van Auburn vs. New Mexico State in 360 graden

LSU vs. Yale – 79-74Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NCAA

%d bloggers liken dit: