Connect with us

Orange Lions

Marco van den Berg verlaat Orange Lions Academy

Van Den Berg in 2010 | Bron: Flickr / Jos @ FPS-Groningen

Marco van den Berg stopt per 1 juni aanstaande als hoofdcoach van de Orange Lions Academy. De 54-jarige coach gaat aan de slag voor een profclub in het buitenland, zo maakt de Nederlandse Basketball Bond bekend.

Van den Berg begon twee jaar geleden als coach bij de Orange Lions Academy, waar hij nog een contract voor twee jaar had, maar is tot de conclusie gekomen dat de rol als hoofd van de talentenopleiding hem niet goed genoeg past.

Okke te Velde, technisch directeur bij de Nederlandse Basketball Bond, laat in een persbericht van de NBB het volgende weten over het vertrek van Van den Berg. “Marco heeft het afgelopen jaar een goede start gemaakt met het opbouwen van de Orange Lions Academy. Hij heeft de talenten uit het programma tijdens de trainingen en wedstrijden, maar vooral ook tijdens de buitenlandse stages laten ervaren, wat de ‘Europese basketbalnorm’ betekent en wat ervoor nodig is als je je als speler wilt meten met het Europese topniveau. Het is spijtig dat we afscheid moeten nemen van Marco, maar danken hem voor zijn inzet de afgelopen twee jaar. We gaan op zoek naar een goede vervanger, die de kwaliteit van het programma verder kan uitbouwen.”

Eerder was Van den Berg al coach van verschillende profclubs. In Nederland coachte hij verschillende profclubs en werd hij in 2010 landskampioen met Donar Groningen. Verder werkte hij nog in Duitsland voor Bayreuth en Gladiators Trier. Het is nog niet bekend waar Van den Berg zijn carrière zal vervolgen.

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Orange Lions