Connect with us

NBA

Markelle Fultz heeft Thoracic Outlet Syndroom

Markelle Fultz, in 2017 de eerste pick in de NBA-Draft, heeft last van het thoracic outlet syndroom (TOS), zo weet ESPN Reporter Adrian Wojnarowski te melden.
Dit syndroom zorgt er voor dat zenuwen tussen de schouder en de nek bekneld raken, waardoor er bijvoorbeeld klachten als krachtsverlies of tintelingen (in de hand) kunnen ontstaan.

Fultz’ agent Raymond Brothers geeft aan dat het voor Fultz bijna onmogelijk is om op dit moment goed een basketbal te kunnen schieten, maar dat het goed mogelijk is om TOS te behandelen.

De afgelopen anderhalf jaar had Fultz zeer veel problemen om zich te laten zien in de NBA. Voor zijn carrière überhaupt begonnen was, was de hype enorm. Samen met Ben Simmons en Joel Embiid zou Fultz de “big three” van Philadelphia moeten vormen en voor de titel gaan spelen. Dit pakte echter heel anders uit, doordat Fultz in zijn eerste seizoen 69 wedstrijden miste door een schouderblessure die hij opliep in de zomer van 2017. Deze blessure zorgde er voor dat zijn schottechniek dramatisch werd en daarmee zijn zelfvertrouwen ook drastisch kelderde.

Het was lang onduidelijk wat de oorzaak was deze schouderproblemen, maar nadat Fultz in de afgelopen meerdere specialisten bezocht kwam de oorzaak naar boven.

De verwachting is dat Fultz binnen 3-6 weken weer op het veld zal kunnen staan.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: NBA Trade Deadline: Markelle Fultz naar Orlando | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NBA

%d bloggers liken dit: