Connect with us

Landstede Basketbal

Martez Walker naar Zwolle

Walker is een voormalig ploeggenoot van Landstede-guard Sherron Dorsey-Walker, want de twee Amerikanen zaten in hetzelfde team op Oakland University. De 1.95 meter lange forward was in zijn tijd bij Oakland goed voor gemiddeld een kleine achttien punten per wedstrijd. Aankomend seizoen kan hij de ideale verbindingsman zijn, die zowel aanvallend als verdedigend kan uitblinken.

Martez is zowel aanvallend als verdedigend een persoonlijkheid. Getuige zijn 62 procent schotpercentage op Oakland en 74 procent in de Oekraïne. Dit zijn hoge percentages” stelt Van Bergen. “Daarnaast komt hij veel op de vrije worp lijn. Blijkbaar is hij moeilijk te verdedigen.” In zijn laatste collegejaar haalde Martez Walker het All Defense Team van de Horizon League. Dus met zijn verdediging zit het ook wel goed.”

Martez Walker en Sherron Dorsey-Walker kennen elkaar al van jongs af aan. “Dit gaat de team-chemistry alleen maar ten goede komen”, zegt Adriaan van Bergen, die zeer tevreden is over Sherron en uitkijkt naar de komst van Martez. “Martez had zelfs iets betere cijfers op college. We verwachten dan ook veel van hem”, aldus de manager van Landstede Basketbal, die content is met de vier Amerikanen die voor komend seizoen zijn vastgelegd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Landstede Basketbal

%d bloggers liken dit: