Connect with us

Nieuws

Matt Mobley (ex-Charleroi) vertrekt van Frankrijk naar Turkije

Bron: FIBA.Basketball

Sportando weet te melden dat Matt Mobley, vorig seizoen een van de sterspelers bij Spirou Charleroi, een contract heeft getekend in Turkije. Na een teleurstellend begin van het seizoen werd al eerder bekend gemaakt dat de 1.91m lange Mobley vertrok bij het Franse Pau-Orthez.

De Amerikaan zal per direct uitkomen voor İstanbul Teknik Üniversitesi B.K. (ITU B.K.). Deze club doet voor het eerst in dertien jaar weer meer op het hoogste niveau, nadat Istanbul BBSK daar wegviel wegens financiële problemen. Op dit moment staat de club op een 14e plaats van 16 teams met één gewonnen wedstrijd en vier nederlagen.

Mobley speelde afgelopen seizoen zijn rookie jaar voor Spirou Charleroi. Voor deze club speelde hij 50 wedstrijden waarin hij gemiddeld 25 minuten in het veld stond. Hierin kwam hij tot 15.8 punten, 3.4 rebounds en 2.4 assists, waarbij hij zijn driepunters schoot tegen een percentage van ruim 40 procent.

Dit seizoen kon Mobley de hoge verwachtingen (nog) niet waarmaken. In totaal zes wedstrijden in de Jeep Elite, de Franse hoogste divisie, kwam Mobley tot gemiddeldes van 24 minuten, 9 punten (32% driepunters), 2.5 rebounds en 2.3 assists.

Pau Orthez komt uit in de hoogste Franse divisie en strandde afgelopen seizoen in de kwartfinale van de playoffs tegen Nanterre ’92. Dit seizoen staat het op een 14e plaats van 18 teams.

Click to comment

Geef een reactie

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: