Connect with us

Euromillions Basketball League

Mike Smith stopt na 6 jaren in België met basketbal door hartproblemen

Mike Smith zou deze maand, net als de rest van de selectie, beginnen aan het seizoen bij Belfius Mons-Hainaut, maar de club meldt dat er tijdens de medische controle een hartafwijking is gevonden die te ernstig is om professioneel te kunnen blijven basketballen. Het betreurt de club erg, maar hierdoor zal Smith dit seizoen niet in actie komen voor de club uit Brussel. Zijn voormalig werkgever wenst de Amerikaan die eerder ook voor Antwerpen, Luik en Brussel uitkwam veel succes in de toekomst.

Smith: “Ik wil de fans van Mons en in het hele land bedanken voor de steun de afgelopen 6 jaren. Ik noem België mijn tweede thuis en daar ben ik trots op.”

Smith begon zijn professionele carrière bij het Duitse Eisbären Bremerhaven in 2011. In 2013 begon zijn Belgische avontuur bij Luik waarna hij in 2014 de stap maakte naar Belfius Mons-Hainaut. Van 2015 tot 2017 speelde hij voor Antwerpen. In 2017 maakte hij de overstap naar Brussel waarna hij in 2018 terugkeerde bij zijn eerste Belgische club, Mons- Hainaut.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: