Connect with us

Dutch Basketball League

Mohamed Kherrazi verlaat ZZ Leiden

Ondanks dat Mohamed Kherrazi nog een contract van een jaar heeft, scheiden de wegen van zijn club ZZ Leiden en de Nederlands international. Afgelopen seizoen kwamen Kherrazi en coach Franke een aantal maal in conflict, wat tweemaal uitmondde in een schorsing. Beide keren kwam de schorsing op een cruciaal moment. De eerste voor de Europese wedstrijd in Finland tegen Kataja Basket en de tweede in de derde en laatste halve finale van de play-offs tegen Donar Groningen.

Na het seizoen is duidelijk geworden dat de verstandhouding tussen coach Franke en Kherrazi een werkbare situatie in de weg stond, waardoor de club nu afscheid zal nemen van Kherrazi, die al sinds 2011 onder contract stond.

Afgelopen seizoen speelde Kherrazi 41 wedstrijden en waarin hij gemiddeld 28.2 minuten op het veld stond. Hierin kwam hij gemiddeld tot 8 punten, 6.5 rebounds, 2.4 assist en 1.3 blocks.

Kherrazi speelde in seizoen 2010-2011 voor Amsterdam, waar hij tot DBL Rookie van het jaar werd gekozen. Vanaf het seizoen 2011-2012 speelt hij al in het groen-blauw en blauw-wit van Leiden. In Leiden won hij een kampioenschap, 2 maal de beker en 2 maal de supercup. Ook werd hij 3 maal verdediger van het jaar van de DBL (2015, 2016, 2018), behoorde hij 5 maal tot het DBL All-Defense team en twee maal tot het DBL All-Star team.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League