Connect with us

NBA

NBA schema bekend: LA Lakers vs LA Clippers aan het begin en met kerst

De NBA heeft het schema voor het seizoen 2019/20 gepubliceerd. Het seizoen zal beginnen op 22 oktober en er zullen minder “back to back” wedstrijden zijn.

“The Battle of LA” zal een van de beste duels zijn van dit NBA seizoen dankzij de transfers van Kawhi Leonard en Paul George naar de Clippers en Anthony Davis naar de Lakers, waar LeBron James natuurlijk al onder contract stond. De twee teams uit LA zullen elkaar ontmoeten op twee belangrijke data in het schema: direct aan het begin van het seizoen op 22 oktober en op 25 december wanneer de populaire “Christmas Games” zijn gepland.

Natuurlijk zal aan het begin van het seizoen de regerend kampioen ook actief zijn om de kampioenschapsbanier op te hijsen: de Toronto Raptors zullen de New Orleans Pelicans van nummer één pick Zion Williamson op 22 oktober thuis in de Scotiabank Arena ontvangen.

Dan zullend de Raptors natuurlijk aantreden zonder Kawhi Leonard, van wie bekend is dat hij een contract tekende bij de LA Clippers. De Finals MVP van het afgelopen seizoen zal voor het eerst terugkeren naar Toronto op 11 december.

Naast Leonard zijn ook veel andere sterren deze zomer van team gewisseld. Dit levert automatischeel meer van dergelijke terugkeerwedstrijden op: Russell Westbrook staat op 9 januari 2020 in de Rockets-tenue in Oklahoma City en Paul George zal het opnemen tegen de Thunder op 22 december. Lakers Big-Man Anthony Davis keert terug naar New Orleans op 27 november, terwijl Nets-guard Kyrie Irving op dezelfde dag terugkeert naar Boston.

Op eerste kerstdag zullen, naast het duel van de twee teams uit Los Angeles, de volgende wedstrijden afgewerkt worden: Philadelphia 76ers vs. Milwaukee Bucks, Golden State Warriors vs. Houston Rockets, en Denver Nuggets vs New Orleans Pelicans.

De All-Star Game vindt plaats op 14 februari 2020 en het reguliere seizoen eindigt op 15 april 2020.

Bron: NBA

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NBA