Connect with us

Basketball Champions League

Nederland doet het goed in Europa!

Nederland deed het afgelopen woensdag goed in Europa. Naast dat alle Nederlandse clubs die actief zijn in de FIBA Europe Cup hun wedstrijden wonnen, was ook Charlon Kloof goed op dreef.

Zorg en Zekerheid Leiden

Darius Thompson, dit seizoen spelend voor Zorg en Zekerheid Leiden scoorde in de overtime thriller afgelopen woensdag 36 punten en maakte daarmee het hoogste aantal punten dat een speler gescoord had in een wedstrijd dit FIBA Europe Cup seizoen. Dit deed hij door 13 van zijn 18 pogingen (72%) raak te gooien. Naast deze 36 punten haalde hij ook nog 4 assists, 2 rebounds, 2 steals en één block, samen goed voor de hoogste efficiëntie,36, van de speelronde.
Ook de andere guard van de club uit de sleutelstad was op dreef. Maurice Watson maakte maar liefst 25 punten, uit 12 van zijn 16 schotpogingen (75%), gaf 6 assists en pakte 3 steals.

De prestaties van deze mannen leverde ze allebei een plek op in de top 5 van de FIBA Europe Cup top performers. Er kan via deze link gestemd worden welke van de vijf spelers de allerbeste was van deze speelronde.

Charlon Kloof

Ook aan de Basketball Champions League heerst een Nederlands tintje. Charlon Kloof (45 interlands voor de Orange Lions) zette deze week uitstekende cijfers neer voor zijn club UCAM Murcia tegen Anwil. Naast zijn 7 steals haalde hij 15 punten, 5 assists, 5 rebounds en een efficiëntie van +27.

Hieronder is een video te zien met de hoogtepunten van de prestatie van Charlon Kloof met daarin onder andere de buzzerbeater die hij maakte vanaf de middellijn.

New Heroes Den Bosch en Donar Groningen

De twee teams die naast Zorg en Zekerheid Leiden actief zijn in de FIBA Europe Cup boekten ook allebei een zege. New Heroes won zonder twee van hun belangrijkste spelers Cook en Williams in Tsjechië van BK JIP Pardubice en Donar won vrij gemakkelijk van het B-team van Istanbul BBSK.

Lees meer over deze wedstrijd in onze nabeschouwing.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: