Connect with us

Orange Lions

Nederland in pot 6 bij loting kwalificatie EuroBasket

Bij de loting voor de kwalificatie voor het EuroBasket toernooi in 2021 zal het Nederlands Mannenteam in dezelfde pot zitten als Hongarije, Macedonië en Bosnië en Herzegovina.

Loting

Nederland en de andere landen uit pot 6 worden met de landen uit de potten 2, 3 en 7 verdeeld over de groepen B,D,F en H. De landen uit de potten 1, 4, 5 en 8 worden verdeeld over de groepen A,C, E en G. Er zal maximaal 1 van de gastlanden – Tsjechië, Georgië, Duitsland en Italië – per poule worden ingedeeld.

Mogelijke tegenstanders Orange Lions

De Orange Lions treffen dus de landen uit pot 2, 3 en 7. Pot 2 bestaat uit Slovenië, Griekenland, Kroatië en Rusland. Pot 3 bestaat uit Italië, Letland, Turkije en Oekraïne. Pot 7 bestaat uit Estland, Bulgarije, Zweden en Oostenrijk.

Kwalificatie

De landen die als eerste 3 eindigen in hun groep kwalificeren zich voor EuroBasket 2021. Dit geldt echter niet als een gastland als vierde eindigt, want dan gaat het gastland door ten koste van de nummer 3 uit de groep.

Speeldata

De wedstrijden worden afgewerkt in 3 windows. Deze vinden plaats tussen 17 en 25 februari 2020, 23 november en 1 december 2020 en 15 en 23 februari 2021.

De loting vindt maandag 22 juli plaats om 12:15 te München. De loting is live te volgen via het youtubekanaal van de FIBA.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Bekijk hier de loting voor de kwalificatie van EuroBasket 2021 | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Orange Lions

%d bloggers liken dit: