Connect with us

Nieuws

Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen winnen EK in eigen land

In de finale in het topsportcentrum te Rotterdam wisten de rolstoelbasketbalvrouwen het WK Basketbal te winnen van Groot-Brittanië met 65-52. Hiermee weten ze hun Europese titel te prolongeren en zijn ze zeker van een plek op de paralympische spelen van Tokyo in 2020.

Donderdag plaatste de Nederlandse ploeg zich in de halve finales door met 57-31 te winnen tegen Spanje. Zondagmiddag speelden zij de finale tegen oude bekende Groot-Brittannië. Vorig jaar won Team NL ook al van onze oosterburen en nam hierdoor de gouden medaille op het WK in Hamburg mee naar huis.

Het Nederlandse team kwam al snel op voorsprong. Toch kwamen de Britse dames terug, uiteindelijk tot vijf punten verschil, en moest coach Gertjan van der Linden een time-out aanvragen om orde op zaken te stellen. Deze time-out had een goede uitwerking, waardoor Oranje, geholpen door een buzzerbeater van Jitske Visser, met een redelijk comfortabele voorsprong de rust in kon gaan. Uiteindelijk stond er een 33-20 ruststand op de borden.

In het derde kwart controleerde Nederland de wedstrijd. De dames in Oranje lieten de voorsprong niet kleiner worden, waardoor de Britten pas na het derde kwart op hetzelfde aantal punten kwamen als Oranje bij rust al bij elkaar gespeeld had, 50-33 na het derde kwart. In het vierde kwart werd deze voorsprong niet kleiner, waarna coach Gertjan van der Linden er voor zorgde dat alle speelsters speeltijd kregen.

De finale was live op Ziggo Sport te bekijken, nadat met een crowdfundingsactie genoeg geld werd opgehaald om de kosten te financieren.

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Nieuws

    %d bloggers liken dit: