Connect with us

Donar

Nesta Agasi tekent contract bij Donar

Donar heeft de zevende speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De 19-jarige Nesta Agasi maakt de overstap van Donar U21 naar de selectie van coach Ivan Rudež.

Nesta kwam in de zomer van 2019 over van Landstede Basketbal naar de jeugdopleiding van Donar, waar hij in het onder 21 team ging spelen. De 1.98 meter lange Forward liet bij het team van coach Pete Miller zien wat hij in huis had en heeft daarom nu een contract ondertekend om bij het eerste team te gaan spelen.

Nesta liet het afgelopen seizoen zien dat hij een harde werker is die als energieke power forward zijn aanwezigheid op het veld duidelijk kenbaar maakt. Hij is een dynamische, veelzijdige en snelle speler die zowel dichtbij als verder van de ring af kan spelen. Hij is snel op zijn voeten waardoor hij meerdere posities kan verdedigen. Daarnaast maken zijn kracht en atletisch vermogen hem een uitstekende rebounder.

Het afgelopen seizoen had Nesta gemiddeldes van 13.6 punten, 11.7 rebounds en 2.3 steals per wedstrijd.
De selectie van Donar voor het seizoen 2020-2021 bestaat nu uit: Thomas Koenis, Shane Hammink, Leon Williams, Davonte Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema en Nesta Agasi.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: