Connect with us

Heroes Den Bosch

New Heroes haalt nieuwe hoofdcoach

Bron: New Heroes Basketball

Jean-Marc Jaumin is de nieuwe head coach van New Heroes Den Bosch. De 49-jarige coach komt over van Crelan Okapi Aalstar uit het Belgische Aalst, waar hij eind maart werd ontslagen wegens tegenvallende prestaties.

De Belgische coach was eerder werkzaam in Nederland, bij de Den Helder Kings werkte hij tussen 2012 en het faillissement in 2014. Daarnaast coachte hij onder andere in Oostende en Zwitserland. Tussen 2017 en 2019 was hij eindverantwoordelijk voor het eerste team van Okapi Aalstar.

Bij New Heroes Den Bosch zal Jaumin de vervanger zijn van Ivica Skelin, wiens contract niet wordt verlengd. Skelin stapte aan het begin van het afgelopen seizoen in, nadat Silvano Poropat vlak voor de eerste training zijn ontslag indiende.

Clubeigenaar Bob van Oosterhout zegt bij de aankondiging van Jaumin het volgende over Skelin in het persbericht: “Ivica is een topcoach, met wie de samenwerking erg fijn is geweest. Hij heeft ook zonder twijfel prima werk gedaan in Den Bosch. Toch denken we dat de club uiteindelijk een nét wat andere match zocht. Wij danken Ivica voor zijn inzet en wensen hem alle succes toe bij de volgende stap in zijn carrière!”

Technisch manager Roel van de Graaf is erg te spreken over de nieuwe hoofdcoach: “Jean-Marc voldoet voor ons aan vrijwel alle gedefinieerde criteria. Als speler speelde hij in binnen én buitenland op zeer hoog niveau bij winnende teams (o.a. Oostende, Real Madrid, Málaga, Apollon Patras), als coach heeft zijn loopbaan zich stap voor stap ontwikkeld. Van jeugdtrainer tot een sterke betrokkenheid bij de opleiding van Oostende en als hoofdcoach wist hij binnen en buiten de landsgrenzen prijzen te pakken met een herkenbare stijl. In de gesprekken zijn we onder de indruk geraakt van zijn bevlogenheid en zijn aandacht voor de ontwikkeling van spelers. Hij staat voor modern, uptempo basketball dat past bij deze tijd. Jean-Marc staat al jaren op de schaduwlijst in Den Bosch, we volgden hem intensief, dus deze keuze komt niet uit de lucht vallen.”

Gevraagd naar zijn keuze voor Den Bosch licht Jaumin zijn enthousiasme toe: “In alles voel ik dat in de Maaspoort aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt. In mijn overleggen met Roel en ook Bob van Oosterhout ben ik getriggerd door het gezonde ambitieniveau. De intentie is dan ook om meerdere seizoenen te bouwen en ik ben vanaf deze week al in de Maaspoort te vinden. Samen gaan we proberen iets moois neer te zetten in Den Bosch en ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan!”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Heroes Den Bosch

%d bloggers liken dit: