Connect with us

Den Helder Suns

Nino Gorissen van BAL naar SUNS

Bron: FIBA.Basketball

Den Helder SUNS heeft de Nederlandse spelverdeler Nino Gorissen gecontracteerd voor het komende seizoen. De 21-jarige Gorissen genoot zijn jeugdopleiding bij Landslake Lions in Landsmeer en kwam de laatste twee seizoenen uit voor Basketball Academie Limburg in Weert waar hij afgelopen seizoen tot ruim 20 minuten gemiddeld kwam. De voormalig jeugdinternational maakte afgelopen week deel uit van het Oranje B-team, dat onder leiding staat van Peter van Noord, dat in augustus in Zuid-Europa een oefentrip afwerkt.

“Nino had ik al eerder in het vizier en bij Oranje maakte hij afgelopen week een hele goede indruk. Hij speelt met gif en branie, combineert basketball intelligentie met snelheid en kan een ploeg goed laten renderen. Daarnaast staat hij ook verdedigend zijn mannetje. Hij past daarom heel goed in het plaatje dat wij voor komend seizoen voor ogen hebben. Nadat het vertrek van Nick Thran 100% zeker was, stond de deur voor Nino wagenwijd open. Na een goed verlopen persoonlijk gesprek was de deal snel beklonken en ben ik heel blij dat Nino naar Den Helder komt”, aldus Van Noord.

Nino Gorissen is zelf ook heel content met het vervolg van zijn loopbaan aan het Marsdiep: “Na 2 jaar BAL was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ken Peter van Noord goed als coach en ben gecharmeerd van zijn aanpak. Dat werd afgelopen week bevestigd bij Oranje B. Daarnaast ken ik een paar spelers behoorlijk goed die komend seizoen deel uitmaken van de SUNS selectie. Hoewel er ook belangstelling was van andere eredivisieteams was mijn keuze snel gemaakt toen Den Helder SUNS met een contractvoorstel kwam. Ik verheug mij op komend seizoen!”.

Tekst: Den Helder Suns

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: